Mainos

Vakuutusala varoitti Lontoon Grenfell Towerin paloriskistä kuukausi ennen paloa

Britanniassa vakuutusala oli varoittanut Britannian hallitusta Lontoon Grenfell Tower -tornitalosta kuukausi ennen paloa, uutisoi Financial Times.

Britannian vakuutusalan toimijoiden liitto varoitti hallitusta toukokuussa muun muassa rakennuksessa käytätetyistä paloherkistä materiaaleista.

– Palavasta materiaalista valmistettu ulkopäällyste voi usein aiheuttaa palon merkittävän leviämisen ylöspäin ja rakennusten välillä, mikä on erityisen huolestuttavaa alueilla, joissa on tiivis rakennustiheys, ryhmä sanoi konsultaatiossaan.

14. kesäkuuta syttyneessä tuhoisassa palossa uskotaan kuolleen ainakin 79 ihmistä. Palosta on aloitettu poliisitutkinta.

Jo 60 rakennusta ei ole läpäissyt turvallisuustestejä

Britanniassa jo 60 asuinrakennusta ei ole läpäissyt turvallisuustestejä, kertoi maan hallitus sunnuntaina. Rakennuksia on tarkastettu tornitalon palon jälkeen.

Kaikkiaan jopa 600 kerrostaloa aiotaan tarkastaa ympäri Britanniaa.

Lontoon Camdenissa on myös evakuoitu tornitaloissa asuvia ihmisiä tulipaloriskin takia. Osa asukkaista ei kuitenkaan ole suostunut lähtemään asunnoistaan.

– Lisäksi jaamme vielä kirjeen, jossa toistamme Taplow'n, Brayn, Dorneyn ja Burnhamin kerrostaloissa yhä asuville, että heidän täytyy lähteä, Camdenin valtuuston puheenjohtaja Georgia Gould sanoi.

Camdenin valtuuston mukaan sillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin siirtää korjaustöiden ajaksi 650 huoneiston asukkaat muualle.

Camdenin kaltaista evakuointia ei viranomaisten mukaan tarvitse tehdä kaikissa taloissa, joissa on käytetty paloriskinä pidettyä päällystettä. Camdenin evakuointien syynä ovat päällysteen lisäksi monet muut rakennuksissa huomatut vakavat paloturvallisuuspuutteet. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.