Mainos

Valmet Automotive vaitonainen uudesta Mersu-mallista – Uusi A-sarjan sukupolvi esitellään pian

Valmet Automotive on vielä salamyhkäinen Uudenkaupungin tehtaalla valmistukseen tulevasta mallista, mutta julkisuudessa tiedetään jo, että Mercedes-Benz aloittaa uuden A-sarjan valmistuksen ensi vuonna.

Valmet Automotive kertoi tänään allekirjoittaneensa merkittävän sopimuksen Mercedes-Benzin kanssa uusien autojen valmistamisesta.

Neljännen sukupolven A tulee kilpailemaan muun muassa Volkswagen Golfin kanssa mutta se esitellään vuotta ennen uutta, kahdeksannen sukupolven Golfia.

Naamioituja testausvaiheen autoja on ollut liikenteessä eri maissa, muun muassa Ruotsin Lapissa. Ulkoisesti uusi A vaikuttaisi keulaltaan olevan facelift nykyisestä ja auto mittasuhteiltaankin nykyisen kaltainen. Akseliväli tosin olisi pidempi ja takaovet suuremmat, mikä tarkoittaisi parempia tiloja taakse.

Ajo- ja takavalot saanevat myös uuden ilmeen. Sivupeilit siirtyisivät oviin paremman näkyvyyden takaamiseksi.

Sisätiloissa uusi A saisi yhdistetyn keskikonsoli- ja mittaristonäytön kosketusnäyttöineen isompien mallien tapaan. Varusteluun tulisi joukko uusia avustimia.

A-sarjan huipulle ounastellaan jopa 400-hevosvoimaista AMG-versiota.

Uusi A on oletettavasti ensimmäinen malli, jossa käytetään seuraavan sukupolven etuvetoarkkitehtuuria, MFA2:ta (modular front-drive architechture). Sen uumoillaan painavan vähemmän ja antavan tilaa myös sähkö- ja hybiriditekniikalle. Arkkitehtuuri tullaan näkemään myös seuraavassa B-luokassa, CLA-neliovicoupessa ja huhutussa GLB-katumaasturissa.

22.3.17 klo 18.50: Otsikkoon ja ingressiin lisätty Valmetin perään sana Automotive.

***

2:09

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.