Valmet heitti haasteen Alfa Lavalille – ehdottaa Valmetin ja Neleksen sulautumista

Valmet kertoo ehdottaneensa Metsosta heinäkuun alussa irrotetun venttiiliyhtiö Neleksen hallitukselle Valmetin ja Neleksen sulautumista. Kyse on kilpailevasta tarjouksesta, sillä ruotsalainen Alfa Laval teki ostotarjouksen Neleksestä heinäkuussa.

Alfa Lavalin tarjoukseen kielteisesti suhtautuva Valmet on kasvattanut osuuttaan Neleksestä lähes 30 prosenttiin. Valmetin mukaan sulautunut yhtiö muodostaisi vahvan alustan liiketoiminnan kasvulle jatkossa erityisesti automaatiojärjestelmissä ja venttiileissä.

– Valmetilla ja Neleksellä on suurelta osin samanlainen asiakaskunta, yhteistä historiaa ja niitä tukevat pitkän aikavälin megatrendit. Näemme, että näiden kahden yhtiön sulautuminen olisi erittäin hyödyllistä sekä Valmetin että Neleksen osakkeenomistajille. Se loisi globaalisti johtavan yhtiön, jolla olisi hyvät mahdollisuudet kannattavaan kasvuun ja erinomaiseen omistaja-arvoon, perustelee Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine tiedotteessa.

Yhdistyneellä yhtiöllä olisi yli 16 000 työntekijää ja yli 4 miljardin euron liikevaihto. Valmetilla ja Neleksellä on Valmetin mukaan vahvat asemat segmenteissään ja suuri osuus liiketoiminnasta olisi toistuvaa ja vakaata, hyvän kannattavuuden liiketoimintaa, jonka muodostaisivat palvelut, automaatiojärjestelmät ja venttiilit.

Alfa Lavalin tarjous 1,7 miljardia euroa

Alfa Lavalin heinäkuun puolivälissä tekemä tarjous on arvoltaan 1,7 miljardia euroa. Alfa Lavalin mukaan kauppa vahvistaisi sen asemaa teollisessa virtauksensäädössä, jonka yhtiö on tunnistanut keskeiseksi kasvualueeksi.

– Ehdotetulla yrityskaupalla on vahva teollinen logiikka. Liiketoimintamme täydentävät toisiaan hyvin, ja niillä on vain vähän päällekkäisiä toimintoja, arvioi Alfa Lavalin toimitus- ja pääjohtaja Tom Erixon heinäkuussa tarjousta koskeneessa tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja