Mainos

Valmentajien mikitykset aiheuttaneet hämmennystä SM-liigaseurojen urheilupuolella: "Jos tieto ei kulje seuran sisällä, se on heidän oma oma ongelmansa"

0:47
Videolla Antti Pennasen ajatuksia HPK:n ja Kärppien ottelun jälkeen.

SM-liigan ja Telian välisessä mediasopimus mahdollistaa mikrofonin asentamisen valmentajille otteluiden ajaksi. Seurajohtajat ovat olleet hyväksymässä muutosta, mutta urheilupuolella muutos on aiheuttanut sekaannusta. 

Mikitykset ovat hämmentäneet MTV Urheilun tietojen mukaan monien SM-liigaseurojen urheilujohdoissa. Neuvottelut mikityksistä on käyty Telian ja SM-liigan toimitusjohtajien kesken. Valmentajat ja urheilujohtajat eivät ole osallistuneet keskusteluun.

Telia ja SM-liiga ovat sopineet uuden käytännön jo viime keväänä, mutta tieto on kulkenut huonosti eteenpäin. 

Seurat saivat ohjeistuksen mikrofonien käytöstä torstaina aamupäivällä. Silloin kohtasivat viime kauden mestarit HPK ja Kärpät. 

SM-liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kuitenkin sanoi, että tieto on lähtenyt seuroille jo elokuun 1. päivä. Torstain viesti oli vain viimeinen muistutus käytännöistä.

– Jos tieto ei kulje seurojen sisällä, se on heidän oma ongelmansa, Järvelä sanoi MTV Urheilulle. 

Urheilujohtajat olivat koolla SM-liigan avaustilaisuuden yhteydessä keskiviikkona, mutta siellä asiaa ei nostettu esille. 

"Vitsi tää teidän pumppu"

Mikrofonit olivat käytössä jo viime vuoden pudotuspeleissä. Silloin periaatteena oli, että mikrofoneja käytettiin, jos se sopi molemmille joukkueille. 

Telia saa itse päättää, missä lähetyksissä se haluaa mikityksiä käyttää. Jokaisessa SM-liigan ottelussa mikkejä ei saada käyttöön, sillä se vaatii erikoiskaluston. 

Mikitykset nousivat puheenaiheeksi heti avauspelissä, kun HPK:n valmentaja Antti Pennanen piti kovasanaisen puheenvuoron hylätyn maalin jälkeen

– On vitsi tää teidän pumppu, Pennanen huusi kirosanoilla ryyditettynä. 

Pennanen sanoi jo viime keväänä Iltalehdessä, että osa puheista tulee suodatettua. Nyt suodatin ei mitä ilmeisemmin ollut päällä. 

– Kyllähän se mikrofoni on sellainen, että pitää vähän miettiä. Pitää antaa aika yleispäteviä ohjeita, hän sanoi. 

Jonkin verran palautetta

HPK:n, Kärppien, Pelicansin ja Tapparan valmentajat ovat saaneet harjoitella alkukaudella mikkien käyttöä CHL:ssä, jossa mikitetään kaikki ottelut. 

Onko Pennasen tapauksesta tullut palautetta SM-liigaan?

– Jonkin verran, Järvelä kuittasi. 

MTV3 ja C More lähettävät tällä kaudella 15 SM-liigan ottelua. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja