Valmentaja käski pelaajaa filmaamaan MM-kisoissa – Ruotsista kajahti: "Olisin kiehunut raivosta"

Portugalin ja Hollannin välisessä jalkapallon MM-kisaottelussa koettiin erikoinen tilanne, kun Hollannin päävalmentaja Andries Jonker käski pelaajaansa Danielle van de Donkia filmaamaan. 

Hollanti johti ottelua 1-0-lukemin, kun 20 minuuttia oli jäljellä peliaikaa. Van de Donk oli tipahtanut nurmen pintaan kaksinkamppailun myötä ja noussut ylös. Hetkeä myöhemmin valmentaja Jonker komensi van de Donkia istumaan nurmelle. 

– Istu alas! Istu alas! Jonker huusi.

– Mitä? Tässäkö? Daphnehan (maalivahti van Domselaar) voi tehdä niin? Van de Donk vastasi.

Jonker halusi saada lisää aikaa ohjeiden antamiseen pelaajille ja jatkoi huutamista. Lopulta van de Donk istahti nurmelle. Keskikenttäpelaajan ja päävalmentajan keskustelu taltioitui mikrofoneihin ja levisi ympäriinsä sosiaalisessa mediassa. 

Myös Ruotsin maajoukkuepelaajat ovat nähneet Hollannin joukkueen tekemän tempun. Johanna Rytting Kaneryd myönsi Sportbladetille, ettei olisi sulattanut tapausta, mikäli olisi ollut vastapuolen joukkueessa.

– Olisin kiehunut raivosta. Kun on toisella puolella, niin silloin totta kai ärsyyntyy, ottelussa on paljon tunteita pelissä. Mielestäni on positiivista, että lisäaikaminuutteja tulee runsaasti ja tuomari on hyvin selvä, että se (filmaaminen) ei toimi, Rytting Kaneryd totesi.

Tapauksesta huolimatta Ruotsin Filippa Angeldahlin mielestä naispelaajat ovat rehellisempiä kuin miespelaajat.

– Emme käy nurmen pintaan, jos emme oikeasti tarvitse apua. En usko, että se on luonnossamme käydä makaamaan, jos meihin ei koske. Joskus voi olla niin, että pitää olla taktinen. Uskon, että monet eivät halua käydä nurmen pintaan, jos ei satu, Angeldahl sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat