Valmennusjohtaja vaihtuu, SUL-pomo perustelee päätöstä – "Välillä asiat vaativat muutosta"

Jorma Kemppainen jättää Suomen Urheiluliiton valmennusjohtajan tehtävät. SUL:n puheenjohtaja Vesa Harmaakorven mukaan liitossa todettiin, että muutoksen aika on nyt.

Kemppainen toimi tehtävässään vuodesta 2012 lähtien. Viimeaikainen menestys yleisurheilukentillä sai SUL:n toimimaan. Harmaakorpi avasi MTV Sportille päätökseen johtaneita syitä.

– Katsoimme tarkasti kokonaiskuvaa kauden jälkeen. Jorman kanssa yhdessä sovittiin, että nyt on aika vaihtaa valmennusjohtajaa ja rakentaa Jorman rakentamalle pohjalle tulevaisuutta. Välillä asiat vaativat muutosta ja muutoksentekijää, Harmaakorpi perustelee.

Kemppainen ei suostunut kommentoimaan asiaa MTV Sportille, mutta totesi lyhyesti, että asioista sovittiin hyvässä yhteisymmärryksessä. Kemppainen jatkaa SUL:n alaisuudessa valmennuksen kehittämisen parissa.

Kemppainen joutui varsinkin tämän vuoden EM-kisojen aikana kovan paineen alaiseksi, sillä suoritukset eivät vastanneet SUL:n kisoihin asettamia tavoitteita.

– Henkilökohtaisesti hänen tilanteensa ei ollut helppo. Jorma on suoraselkäinen mies, joka on valmis kantamaan vastuunsa, Harmaakorpi toteaa.

Kemppaisen seuraaja valitaan avoimen haun kautta. SUL:n tavoitteena on julkistaa uusi valmennusjohtaja nopealla aikataululla.

– Ensi viikolla laitamme avoimen ja julkisen haun, johon voi halukkaat kandidaatit ilmoittautua. Pyrimme siitä nopeaan tahtiin seulomaan tulevan valmennusjohtajan, Harmaakorpi avaa.

Lue myös:

    Uusimmat