Shokki-ilmoitus: Sami Itani jättää SUL:n puheenjohtajuuden

Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itani jättää tehtävänsä henkilökohtaisten syiden vuoksi. SUL tiedotti asiasta perjantaina.

SUL:n mukaan Itani joutui elokuussa sairauslomalle luottamustehtävistään ja päivätyöstään Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun työelämäprofessorina.

– Olen äärimmäisen kiitollinen ja ylpeä viidestä vuodestani Urheiluliiton hallituksessa, joista neljä sain kunnian toimia puheenjohtajana. Todella surullisin mielin olen kuitenkin päättänyt jättää luottamustehtäväni Urheiluliitossa, myyntiyhtiössämme ja tukisäätiössämme, Itani toteaa tiedotteessa.

– Odotan asteittaista paluuta työelämään, mutta sen aika ei ole vielä tiedossani, joten koen oikeaksi ja kaikkien kannalta vastuullisimmaksi päätökseksi jättää puheenjohtajuuteni.

Uusi puheenjohtaja valitaan huhtikuussa SUL:n liittovaltuuston kokouksessa. Siihen asti puheenjohtajan tehtäviä hoitaa varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen.

Suomen yleisurheilulla on takana pitkästä aikaa menestyksekäs kausi. EM-kisoissa Suomi saavutti neljä mitalia, joista kaksi olivat kultaisia.

– Kaiken annoin, mitä suinkin pystyin lajimme, urheilijoidemme ja Urheiluliiton puolesta, ja kokemus on ollut valtavan opettavainen, Itani päättää.

SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto kiittää Itania tasa-arvoa ja toimintatapoja edistävänä johtajana.

– Haluan kiittää lämpimästi Samia viiden vuoden puheenjohtajatehtävästään. Sami on tuonut uutta positiivista näkyvyyttä ja toimintatapaa liiton toimintaan. On ollut erinomaisen mukava tehdä yhteistyötä nuoren puheenjohtajan kanssa, ja se on toiminut saumattomasti, Aalto sanoo tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja