Valkoviinissä haudutettuja ahvenfileitä (4 annosta)

  • 8-10 kookasta ahvenfileetä
  • suolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • reilu nippu kevätsipulia
  • 1-2 sipulia
  • 0,5-1 salaattifenkoli
  • 3 dl kalalientä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl voita
  • tilliä
  • rouhittua valkopippuria
  • (suolaa)
  • 2 rkl voita
  • 1-2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kermaa

Mausta fileet suolalla ja rouhitulla valkopippurilla. Laita fileille poikittain fileen levyisiä kevätsipulin varsia (3-5 / filee) ja kääri rullalle. Kiinnitä coctailtikulla. Leikkaa sipuli(t) ja fenkoli lohkoiksi. Sulata voi paistokasarissa ja kuullota sipuli- ja fenkolilohkoja voissa. Lisää vahvaa kalalientä, valkoviiniä, tillin varsia ja valkopippuria. Keitä noin 5-10 minuuttia, kunnes maut hieman voimistuvat. Liemi saa olla melko suolaista. Lisää liemeen ahvenrullat. Liemen ei tarvitse poreilla. Hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti. Kala kypsyy nopeasti. Nosta rullat pois liemestä. Sulata toisessa kattilassa voita ja lisää vehnäjauhot. Kypsennä hetki. Siivilöi joukkoon kuuma liemi ja sekoita voimakkaasti. Lisää lopuksi kerma ja anna kiehahtaa. Keitä hieman kasaan tarvittaessa. Tarkista lopuksi maku. Kaada kastike tarjoiluvadille ja nosta ahvenrullat, sipuli- ja fenkolilohkot päälle. Koristele tillillä ja kevätsipulilla.

Lue myös:

    Uusimmat