Mainos

Valkoinen talo julkisti Trumpin yhden vuoden verotiedot – maksoi veronsa ainakin vuonna 2005

Yhdysvalloissa Valkoinen talo on yllättäen julkaissut presidentti Donald Trumpin yhden vuoden verotiedot. Tähän asti Trump on kieltäytynyt antamasta julki verotietojaan.

Valkoisen talon ilmoitus tuli vain vähän ennen kuin uutiskanava MSNBC oli julkaisemassa Trumpin vuoden 2005 verotiedot, jotka oli vuodettu kanavan toimittajalle.

Trumpin hallinnon mukaan nykyinen presidentti maksoi vuonna 2005 veroja 38 miljoonaa dollaria runsaan 150 miljoonan dollarin tuloista. Valkoisen talon edustaja korosti, että Trump maksoi tämän lisäksi vuonna 2005 kymmeniä miljoonia dollareita muita veroja.

Trumpin hallinnon edustaja lisäksi sanoi, että vuonna 2005 Trump "ei maksanut enempää veroja kuin laki vaatii".

Medialle taas huutia

Valkoisen talon edustaja myös tuomitsi jyrkästi sen, että MSNBC-kanava lähti tekemään tietovuodosta uutisen.

– On täysin laitonta varastaa veroilmoitus ja julkistaa sen sisältö. (Median) täytyy hakea todella epätoivoisesti uutisvoittoa, kun se lähtee rikkomaan lakia tekemällä uutisen veroilmoituksen kahdesta sivusta yli vuosikymmenen takaa, nimettömänä esiintynyt hallinnon edustaja sanoi.

Yhdysvaltain politiikassa on ollut vuosikymmeniä perinne, jonka mukaan kaikkein puolueiden presidenttiehdokkaat julkaisevat veroilmoitustensa tiedot. Trump ei ole tähän asti suostunut samaan.

Yli 200 000 amerikkalaista on allekirjoittanut vetoomuksen, jossa vaaditaan presidentti Trumpia tuomaan julki verotustietonsa.

Epäilyjä veronkierrosta

Viime syksyn vaalikampanjan aikana spekuloitiin toistuvasti sillä, minkä verran Trump on maksanut tuloveroa. New York Times väitti lokakuun alussa, että Trump oli onnistunut välttelemään tuloveroja liki kaksi vuosikymmentä.

Lehden mukaan verojen välttely onnistui, koska Trump kärsi vuonna 1995 liki miljardin dollarin tappiot kasinoistaan, karille ajautuneesta lentoyhtiökokeilusta ja huonosti ajoitetusta Plaza Hotellin hankinnasta Manhattanilla. Miljardin tappioista on riittänyt vähennettävää niin, että joka vuosi 18 vuoden ajan niillä olisi voinut välttää yli 50 miljoonan dollarin arvosta verotettavia tuloja.

Nyt kävi ilmi se, että ainakin vuonna 2005 Trump on maksanut tuloveroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.