Valkoinen talo ei luovuta Muellerin koko Venäjä-raporttia kongressille: "Laiton ja holtiton pyyntö"

Yhdysvalloissa Valkoinen talo on kieltäytynyt toimittamasta kongressille sensuroimatonta versiota erikoissyyttäjä Robert Muellerin Venäjä-raportista.

Valkoisen talon lausunnossa tiedottaja Sarah Sanders nimitti kongressin demokraattien pyyntöä koko raportin julkistamisesta laittomaksi ja holtittomaksi.

Jo aiemmin oikeusministeri Bill Barr oli kieltäytynyt luovuttamasta koko raporttia kongressille. Tämän vuoksi demokraatit käynnistivät prosessin, jotta oikeusministeri Barr asetettaisiin syytteeseen oikeuden halventamisesta.

Yhdysvalloissa on vellonut keskustelu Muellerin raportista siitä lähtien, kun Barr luovutti maaliskuussa kongressille nelisivuisen tiivistelmän sen päätelmistä.

Tiivistelmän mukaan tutkinta ei löytänyt todisteita siitä, että Trumpin kampanja olisi vehkeillyt Venäjän kanssa. Sen sijaan raportti ei tiivistelmän mukaan ottanut kantaa siihen, syyllistyikö presidentti oikeuden estämiseen.

Kun Muellerin osittain sensuroitu raportti julkaistiin huhtikuussa, kävi ilmi, että raportin mukaan suuri määrä todistusaineistoa puhui sen puolesta, että presidentti oli estänyt oikeutta.

Barr kieltäytyi todistamasta edustajainhuoneen oikeusvaliokunnan kuulemisessa, jossa oli tarkoitus käsitellä hänen toimiaan Muellerin Venäjä-tutkinnan tulosten raportoinnissa.

 

Lue myös:

    Uusimmat