Robert Muellerin Venäjä-tutkinta valmistui – suuri kysymys on nyt, mitä uusi oikeusministeri paljastaa tuloksista

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on antanut hallintonsa budjettiesityksen kongressille 2:10
Trump antoi budjettiesityksen kongressille

Yhdysvalloissa erikoistutkija Robert Muellerin Venäjä-tutkinta on valmistunut.

Mueller on tutkinut Trumpin kampanjakoneiston ja Venäjän epäiltyjä yhteyksiä vuoden 2016 presidentinvaaleissa. Erikoistutkija Robert Mueller luovutti tutkintansa tulokset tänään Yhdysvaltain uudelle oikeusministerille William Barrille

Yhdysvaltojen oikeusministeriö on ilmoittanut kongressille vastaanottaneensa Muellerin raportin, mutta ei kuvannut sen sisältöä. Barrin odotetaan toimittavan tiivistelmän kongressiedustajille lähipäivinä.

– Voi olla, että pystyn kertomaan teille erikoissyyttäjän olennaisimmista johtopäätöksistä jo tänä viikonloppuna, Barr kertoi kongressin oikeusvaliokuntien johtajille lähettämässään kirjeessä.

Barr toisti aiemman lausuntonsa siitä, että hän aikoo olla asiassa "niin avoin kuin mahdollista". Etenkin demokraattiedustajat ovat olleet tyytymättömiä Barrin lupaukseen ja vaatineet äänekkäästi Muellerin koko raportin julkistamista.

Muellerin tutkinta on johtanut 34 henkilön rikossyytteisiin. Osa syytetyistä on Trumpin entisiä avustajia tai muuta lähipiiriä.
Trump on toistuvasti arvostellut tutkintaa ja syyttänyt sitä "noitavainoksi".

Presidentti Trump on kerta toisensa jälkeen vakuuttanut, ettei minkäänlaista suhmurointia tai Venäjän sekaantumista kampanjaan ollut. Myös Venäjä on painokkaasti kiistänyt kaikki maata kohtaan esitetyt syytökset.

Valkoisen talon lehdistösihteeri Sarah Sanders kommentoi tuoreeltaan, ettei Valkoisessa talossa ole vielä saatu tietoa selvityksestä. Trumpin lakimiehet kommentoivat olevansa tyytyväisiä, että raportti on nyt toimitettu oikeusministerille.

CNN:n mukaan tutkinta kesti kaikkiaan 675 päivää.

Lue myös:

    Uusimmat