Valitukset iOS 11.4:n ongelmista kasvavat – et ole yksin, jos iPhonesi akunkesto on heikentynyt

Applen toistaiseksi tuorein julkaisuversiona tarjolla oleva iOS-ohjelmistoversio iOS 11.4 aiheuttaa ongelmia akunkeston kanssa. Valitukset aiheesta muun muassa Applen tukipalstalla ovat kasvaneet vauhdikkaasti viime aikoina, kertoo 9to5Mac-sivusto.

Apple ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa, eikä aivan tarkkaa syytä ongelmille ole vielä tiedossa. Osalla ongelmia kokeneista heikentynyttä akunkestoa on parantanut Wi-Fi-yhteyden kytkeminen pois käytöstä, osalla puolestaan 2,4 gigahertsin verkon valinta Wi-Fi-yhteyden osalta korkeamman 5 gigahertsin taajuuden sijaan. Kaikilla käyttäjillä Wi-Fi-muutoksistakaan ei kuitenkaan ole ollut apua.

Osa käyttäjistä puolestaan on raportoinut asetusten kautta näkyvien akun kulutustietojen kertoneen mobiiliyhteyden Wi-Fi-jaon eli oman yhteyspisteen olleen vastuussa merkittävästä osasta virrankulutusta, vaikkei omaa yhteyspistettä oltu edes aktivoitu.

Aktiivisen käytön sijaan useimmat valittelevat akunkeston heikentyneen valmiustilassa.

Apple tullee mitä todennäköisimmin pyrkimään korjaamaan ongelman tulevissa iOS-korjauspäivityksissä. Seuraava iOS 11.4.1 -versio on jo julkaistu beetatestiversiona, ja julkaistaneen päivityksenä tulevien viikkojen aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja