Valitse luovin suomalainen! Slush-kilpailu huipentuu

Slush-tapahtumaan liittyvä kilpailu ”Luovimmat suomalaiset” on käynnissä mtv.fi:ssä, Huomenta Suomessa ja Radio Novassa.

Voittaja ratkeaa tiistain 18.11. aamulla suorassa Huomenta Suomen lähetyksessä, joka tulee suorana Slush-tapahtumasta.

Luovimmista suomalaisista kuullaan Radio Novassa seuraavasti: Maanantaista torstaihin luovimpien suomalaisten haastattelu Konttorissa kello 10:20 ja perjantaisin Radio Nova Liikenteessä klo 17:40.

Lisäinfoa, kilpailuvideot sekä Novan radiojutut: www.luovimmatsuomalaiset.fi/


Luovimmat suomalaiset:

1. Ambronite

Avaruusajan maanläheinen tehojuoma.

Juoma, joka sisältää suositusten mukaisen aterian verran ravintoaineita. Ambronite yllättää ainesosaluettelollaan, joka sisältää mm. kauraa, pähkinää ja suomalaisia marjoja. Juoma myydään jauheena, jonka voi sekoittaa veteen.

2. Cosmethics

Kauneuden yksityisetsivä.

Cosmethics on applikaatio, joka helpottaa kosmetiikkavalintojen tekoa. Sovellus auttaa skannaustoiminnon avulla tulkitsemaan ainesosaluetteloita, ja löytämään itselle sopivia tuotteita. Tavoitteena on myös lisätä kosmetiikkateollisuuden tuotantoprosessien läpinäkyvyyttä.

3. Eniram

Lokikirjan lisäksi.

Eniramin laivan päälle asentamat laitteet keräävät dataa ja käyttöliittymät esittävät miehistölle datan helposti ymmärrettävässä muodossa. Vuonna 2013 Eniram säästi asiakkailleen 35,000 tonnia polttoainetta ja 163,000 tonnia hiilidioksidia, mikä vastaa 32,000 auton päästömäärää.

4. Sarpaneva

Kelloseppähullussa ajassa.

Nuoren polven kelloseppä Stepan Sarpaneva pätevöityi ammattiinsa ensin Kelloseppäkoulussa, josta jatkoi Sveitsiin tunnettujen kellovalmistajien pariin. Perinteinen käsityöläisammatti on kirvoittanut kommentteja, mutta työn viehätys perustuu ikiaikaisille asioille; elinikäiselle kehittymiselle, ajan käsityksen merkitykselle ja onnistumisen kokemuksille.

5. South of North

Maailmaa parantavaa muotoilua.

South of North on ottanut tehtäväkseen viedä pohjoismaista arkkitehtuuria sinnekin missä muotoiluun ei mielletä olevan varaa. Nuorten arkkitehtien ryhmittymä käyttää osaamistaan yleishyödyllisten rakennusten suunnitteluun kehittyvissä maissa. Hankkeissa pohjoismaista on vain muotoilu: toteutus tapahtuu paikallisen väestön voimin perinteisiä tekniikoita ja materiaaleja kunnioittaen.

6. Stylewhile

Sovellus sovituskoppina

Jutta Haaramon idea oli palvelu, joka poistaisi verkon vaatekauppojen suurimman ongelman - tuotteiden sovittamisen. Haaramon idea jalostui StyleWhileksi, sovellukseksi jossa käyttäjä pääsee sovittamaan asukokonaisuuksia itsensä näköisen mallin päälle. Yhteistyökumppaneiksi on valikoitunut mm. Ivana Helsinki, sekä amerikkalainen Saks Fifth Avenue, jolla on valikoimissaan useita huippumerkkejä.

7. Sävelkello

Muusikon mittatikku

Musiikin maailmassa teoriaa pidetään usein tylsänä ja hankalana oppiaineena. Kelloa tuli vilkuilleeksi myös 18-vuotias Perttu Pölönen istuessaan kirjastossa pänttäämässä teoriaa. Yhtäkkiä hän hoksasi, että kellossa on tunteja yhtä monta kuin sävelasteikossa on säveliä. Syntyi Sävelkello, sävelasteikkojen oppimista helpottava väline,  jossa tunnit on korvattu sävelillä. Yksinkertainen ja toimiva apuväline on jo tuonut keksijälleen EU:n nuorten tiedepalkinnon, ja seuraavaksi tähyillään sovellusten maailmaan.

8. Transfluent

Kielimuurien kaataja

Kiinassa vietetyt vuodet ja avioliitto kiinalaisen tytön kanssa saivat Jani Penttisen havahtumaan uudenlaisen käännöspalvelun perustamiseen. Syntyi Transfluent, käännöspalvelu joka haastaa perinteisen käännöstyön hitauden ja käännösohjelmistojen kömpelöyden. Transfluentin palveluun kuuluu mahdollisuus kääntää some-päivitysten kaltaisia arkisia tekstejä minuuteissa. Käännöstyön tekevät aina ihmiset, eivät koskaan koneet. 

9. Walkbase

Kaupanteon kartanpiirtäjä

Verkkokauppojen etu on ollut optimoinnin helppoudessa: käyttäjien mieltymyksiä ja käyntitiheyttä on yksinkertaista mitata. Turkulainen asiakasvirran analytiikkapalvelu Walkbase pyrkii saamaan myymälät samojen mahdollisuuksien piiriin. Yrityksen tuote ovat kävijöiden liikkumista mittaavat anturit, jotka voidaan asentaa liiketiloihin. Saatujen tietojen avulla liikkeet pystyvät mm. kehittämään tuotteidensa asettelua ja lähettämään matkapuhelimiin tietoa tarjoustuotteista. Palvelun käyttäjiin Suomessa kuuluu tällä hetkellä mm. Helsinki-Vantaan lentoasema. 

10. Beddit

Terveyden yövartija

Olemme useimmiten täysin tietämättömiä siitä, mitä kehoissamme unen aikana tapahtuu. Tuohon tietoon perehtyminen voi antaa vastauksia päiväsaikana ilmeneviin ongelmiin. Beddit on sovelluksen ja anturin yhdistelmä, joka mittaa kehon toimintoja unen aikana. Järjestelmä yhdistää ballistokalliografian sekä patentoidun anturikeksinnön. Kun perustajat halusivat Indiegogo - joukkorahoituspalvelun avulla selvittää kuinka moni haluaa tietää nukkuuko hyvin, paljastui että tätä tietoa janotaan 106 maassa.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat