Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Välipalaherkun myynti räjähti Yhdysvalloissa – valtaako myös Suomen markkinat?

Julkaistu 01.02.2013 13:54(Päivitetty 01.02.2013 13:54)

Kreikkalaisen jogurtin myynti on moninkertaistunut muutamassa vuodessa Yhdysvalloissa.

Rasvattomien ja makeutusaineilla maustettujen dieettivälipalojen aika alkaa olla ohi, ainakin Yhdysvalloissa. Koostumukseltaan paksun ja luontaisesti vähärasvaisen kreikkalaisen jogurtin myynti on nimittäin kasvanut Yhdysvalloissa jopa 2500 prosenttia viimeisen seitsemän vuoden aikana.

Kreikkalaisesta jogurtista on tullut trendiruokaa erityisesti nuorison keskuudessa. Amerikkalaisnuoret syövät Huffington Postin mukaan välipalaksi mielellään hedelmillä, kuten granaattiomenalla ja passionilla maustettuja kreikkalaisia jogurtteja. Proteiinipitoista kreikkalaista jogurttia suitsutetaan laihdutuspiireissä rasvanpolton ihmeruoaksi ja useat terveyslehdet ovat tituuleeranneet välipalaa jopa superruoaksi.

Tällä viikolla Yhdysvaltain maatalousministeriö ilmoitti, että myös koulujen ruokaloissa aletaan tarjota kreikkalaista jogurttia lounasvaihtoehtona.

"Luonnollisuus on nyt megatrendi"

Kreikkalaista jogurttia on myyty jo pidemmän aikaa suomalaiskaupoissa , mutta varsinaiseksi välipalatrendiksi ei tuote ole vielä ehtinyt nousta. Valion viestintäpäällikkö Taina Lampela-Helinin mukaan kreikkalainen jogurtti on kuitenkin kasvattanut viime vuosina suosiotaan erityisesti ruoanlaitossa.

– Meillä on tähän asti ollut myynnissä kreikkalaista jogurttia puolen kilon rasioissa ja se on soveltunut hyvin erityisesti ruoanlaittoon. Monet korvaavat kreikkalaisella jogurtilla esimerkiksi kermaviilin.

Lampela-Helinin mukaan Valiolla ollaan kuitenkin seurattu taustamarkkinoita jo pidemmän aikaa ja huomattu kuluttajien kasvava kiinnostus nimenomaan paksumpiin ja täyteläisempiin tuotteisiin.

– Luonnollisuus on nyt megatrendi. Kuluttaja etsii normaalirasvaisia ja sokerilla maustettuja tuotteita ja keinotekoisia makeutusaineita vältetään. Tuotteessa pitää olla paljon proteiinia ja vähän hiilihydraatteja. Kiireisille suomalaisille myös käyttövalmius on tärkeä tekijä.

Tähän mennessä Valion välipalajogurttivalikoimista on löytynyt muun muassa turkkilaista ja bulgarialaista jogurttia, mutta nyt yhtiö on päättänyt satsata myös näitä tuotteita proteiinipitoisempaan kreikkalaiseen jogurttiin. Valio lanseeraa tänään laktoosittomat 150 gramman pakkauksissa olevat kreikkalaiset kerrosjogurtit hedelmähillolla.

Suomen kaupoissa kreikkalaista jogurttia löytyy myös muun muassa ruotsalaisvalmistaja Lindahls Skånemejerier Oy:n sekä kreikkalaisvalmistaja Fagen valikoimista.

Petra Kiiski/MTV3

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Irtokarkkien haastaja suomalaiskaupoissa? Ruotsissa suosio jo räjähtänytTaffelilta uusi versio juustonaksuista: "Meiltä on jo pitkään pyydetty"Suomalainen jäätelötehdas iskee uutuuksilla – tällaiset jäätelöt viedään nyt käsistä: "Mahdottomasti kysyntää kaupoissa"Näitä povataan vuoden 2020 ruokien megahiteiksi: Miltä kuulostaisi alkoholitee tai mysteerimaut?Suomalaisyritykset lanseeraavat kilpaa uusia kauratuotteita: ”En puhuisi kaurabuumista vaan globaalista megatrendistä” Vegeneesi! Suomalaisfirman uudesta majoneesin korvikkeesta povataan hittiä – "Makua ei erota sokkona"

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:02
    Silmälasit

    Varo, ettet pilaa silmälasejasi ruokaa laittaessasi – "Yleisin syy siihen, että laseissa näkyy vaurioita"

  • Eilen17:33
    Jouluruoka

    Kuinka monta piparia on turvallista syödä? Yhdessä mausteessa piilee vaara

  • Eilen14:45
    Hylkeet

    Munkkihylkeen viimeinen toivo? Kreikka perustaa suojelualueita turistien hätyyttämille eläimille

  • Eilen12:33
    Joulu

    Nämä ovat joulun vaaranpaikat lemmikille – "Hyvin myrkyllisiä"