Valioliigan kärkitaisto sähköistyi – kyseenalainen rankkari puhutti Manchesterissa

Tottenham nappasi huipputärkeän 2-1-voiton Manchester Cityn vieraana jalkapallon Valioliigassa sunnuntaina.

Lontoolaisten sankariksi nousi 24-vuotispäiviään juhlistanut tanskalaistähti Christian Eriksen, joka sijoitti voittomaalin Erik Lamelan huippusyötöstä 83. minuutilla. Cityn Kelechi Iheanacho oli tasoittanut tilanteen kymmenen minuuttia aikaisemmin.

Ottelun puhuttavin tilanne nähtiin 50 minuutin jälkeen, kun Tottenham sai rangaistuspotkun Raheem Sterlingin käsivirheestä. Hidastuskuvien perusteella Mark Clattenburgin vihellys oli erittäin kyseenalainen, ja Cityn pelaajat reagoivatkin tuomioon vahvasti. Harry Kane niittasi avausosuman varmasti pilkulta.

Arsenal kaatoi kärkiottelussa Leicesterin 2-1 aikaisemmin sunnuntaina, joten kolme liigan parasta joukkuetta on kahden pisteen sisällä, kun sarjaa on jäljellä 12 kierrosta. Leicester on piikissä, Arsenal ja Tottenham kaksi pistettä perässä ja City neljä pinnaa lontoolaiskaksikosta.

Liverpool pöllytti Aston Villaa 6-0 päivän kolmannessa ottelussa. Vieraiden jokaisen maalin teki eri pelaaja.

TV-ohjelmat: Jalkapallo