Valioliigalla edessä vääjäämätön sulkemispäätös kriisikokouksessa – Chelsean pelaajalla todettu koronavirus

Kun lukuisat muut Euroopan huippusarjat on keskeytetty koronaviruspandemian vuoksi, Englannin Valioliigan viikonlopun otteluita ei ainakaan vielä ole peruttu.

Valioliigakierroksen ottelut olisi joka tapauksessa määrä pelata ilman paikalla olevaa yleisöä tyhjien katsomoiden edessä.

Nyt esiin nousseiden vahvistettujen tartuntatapausten jälkeen Valioliiga on vääjämättömän sulkemispäätöksen edessä, sillä liiga ei pysty estämään pelaajien ja seuratyöntekijöiden mahdollisia tartuntoja.

Arsenalin henkilökunnan koronavirusepäilyt johtivat jo aiemmin lontoolaisseuran keskiviikon ja lauantain otteluiden perumiseen. Ainakin Arsenalin päävalmentajalla Mikel Artetalla on vahvistettu koronavirustartunta.

Nyt virustartunta on vahvistettu myös pelaajalla. Chelseata edustava 19-vuotias englantilaislaituri Callum Hudson-Odoi on ensimmäinen valioliigapelaaja, jolla virus on todettu. Hänen seuransa vahvisti asian tiedotteessa varhain perjantaiaamuna.

Hudson-Odoin positiivinen testitulos on johtanut koko edustusjoukkueen eristäytymiseen, mikä tekee pelaamisen mahdottomaksi viikonloppuna. Chelsealla olisi ollut ottelu Aston Villaa vastaan vieraissa lauantaina.

–Chelsean henkilöstö, joka on ollut viime aikoina kontaktissa pelaajan kanssa, eristäytyy nyt itsenäisesti hallituksen terveyslinjausten mukaisesti, seura tiedotti.

– Joukkoon kuuluvat tässä vaiheessa koko miesten joukkue, valmennusryhmä ja liuta seuran huoltoryhmästä.

Hudson-Odoin oireet alkoivat maanantaiaamuna tällä viikolla. Hän ei ole osallistunut joukkueensa toimintaan sen jälkeen. Testitulos vahvistui torstai-iltana. Seuran mukaan nuorukainen voi hyvin virustartunnasta huolimatta.

Valioliigan johto pitää The Guardianin mukaan perjantaina hätäkokouksen, jossa odotetaan päätöstä sarjan keskeyttämisestä.

Lue myös:

    Uusimmat