Valioliiga-kausi päättyi huimaan putoamistaisteluun – perinteikäs seura säilyi niukasti

Valioliiga-kausi päättyi sunnuntaina täyden kymmenen pelin ottelukierroksella. Leedsin ja Leicester Cityn putoaminen varmistui dramaattisella tavalla.

Kierroksen alla suurin mielenkiinto kohdistui putoamistaisteluun Evertonin, Leicesterin ja Leedsin kesken.

Everton tarvitsi omasta ottelustaan voiton, kun Leeds ja Leicester tarvitsivat apua muilta.

Ensimmäisen puoliajan aikana Leicester tarttui kaksin käsin kiinni säilymiseen, kun Harvey Barnes vei ketut johtoon West Hamia vastaan pelatussa ottelussa.

Toisella jaksolla Everton nousi kuitenkin kuilun partaalta viivan yläpuolelle, kun Abdoulaye Doucoure täräytti pallon upeasti Bournemouthin verkkoon.

Leeds hävisi oman ottelunsa Tottenhamille 1–4 ja putosi näin ollen Valioliigasta. Evertonin 1–0-voiton myötä Leicesterkin putosi omasta 2–1-voitostaan huolimatta sarjaporrasta alemmas kahden pisteen turvin.

Kolmantena joukkueena Valioliigasta putoaa Southampton, jonka kohtalo on ollut selvillä jo tovin.

Everton on yksi Englannin perinteikkäimmistä seuroista. Seura on pelannut kaikkien aikojen eniten kausia (120) Englannin korkeimmalla sarjatasolla.