Valinta ikoniseen rooliin herätti vihaa – Orange Is the New Black -tähti jätti sosiaalisen median

Näyttelijä Ruby Rose liittyy yhä kasvavaan listaan näyttelijöistä, jotka ovat jättäneet sosiaalisen median taakseen kiusaamisen vuoksi.

Orange Is the New Black -sarjassa suosioon noussut australialaisnäyttelijä Ruby Rose sulki Twitter-tilinsä sen jälkeen, kun lukuisat fanit suuttuivat hänen valinnastaan Batwoman-hahmon rooliin uudessa televisiosarjassa. Samalla Rose sulki myös kommentit Instagram-tilinsä kuvista.

Sarjakuvissa Batwoman on ollut homoseksuaali vuodesta 2006 asti, hahmo on sarjakuvissa lisäksi juutalainen. Osa faneista kritisoi Rosen valintaa siitä, ettei tämä olisi tarpeeksi homo, osa siksi, koska Rose ei ole juutalainen. Rose on paljastanut olevansa muunsukupuolinen ja hän on aiemmin seurustellut naisen kanssa.

Uutiset Rosen valinnasta rooliin tulivat julki viime viikolla. Samalla kovimpien kriitikoiden keskuudessa alkoi kiertää tunniste "#RecastBatwoman".

– Ihmiset vaativat Batwomanin uudelleen roolittamista pääasiassa siksi, koska rooli pitäisi mennä juutalaiselle lesbolle. Kyllä, joidenkin mielestä Ruby Rose on myös keskiverto näyttelijä, mutta se on pinnallinen osuus. Juutalaista lesboa kuuluisi näytellä juutalainen lesbo. Se on niin yksinkertaista, yksi käyttäjä kommentoi.

– Batwoman on ikoninen lesbohahmo, eikä ansaitse tällaista epäkunnioitusta. Antakaa rooli jollekin oikeasti lesbolle näyttelijälle, toinen käyttäjä kirjoitti tunnisteen alla.

Rose kommentoi vastaanottamaansa kritiikkiä lyhyesti ennen Twitter-tilinsä jäädyttämistä.

– Mistä ihmeestä "Ruby ei ole lesbo, joten hän ei voi esittää Batwomania" oikein tuli? Tämä on yksi huvittavimmista ja naurattavimmista asioista, joita olen lukenut. Tulin ulos kaapista 12-vuotiaana? Ja viimeiset viisi vuotta olen saanut kuulla, että olen liian homo, miten te oikein käännätte sen päälaelleen? Minä en ole muuttunut. Toivon, että voisimme kaikki vain kunnioittaa toisiamme, Rose kirjoitti tilillään.

Aiemmin tänä vuonna otsikoihin nousi Stranger Things -tähti Millie Bobby Brown, joka poisti oman Twitter-tilinsä häntä pilkkaavien meemien vuoksi. Kesäkuussa Star Wars -näyttelijä Kelly Marie Tran poisti kuvat Instagram-tililtään jatkuvien ilkeiden kommenttien vuoksi.

Batwoman-sarjan on tarkoitus alkaa ensi vuoden puolella. Hahmo liittyy samaan universumiin Arrow, The Flash, Supergirl ja DC’s Legends of Tomorrow -sarjojen kanssa.

Lähde: Fortune

Lue myös:

    Uusimmat