Mainos

Välikohtaus Joensuun hautajaisissa: Kuvaajan kamera heitettiin maahan

Lehti- ja tv-kuvaajat joutuivat Joensuussa uhkailun kohteeksi hautajaisissa, joihin oli saapunut jengiläisiä.

Uudenvuodenyönä ammutun miehen hautajaisiin odotettiin poliisin mukaan runsaasti jengiläisiä. Paikalla olleiden mukaan hautajaisiin saapui joitakin liiveihin pukeutuneita vieraita.

Kuvaajat olivat noin 50 metrin päässä kirkon ovelta, kun muutama vieraista lähestyi heitä ja alkoi uhkailla. Kuvaajiin ei käyty käsiksi.

– Annoin heille kamerat, mutta sanoin, että voisivatko ottaa pelkästään muistikortit, yksi kuvaaja kertoi.

Miehet ottivat muistikortit ja antoivat kameran takaisin. Toisen kuvaajan kameran miehet heittivät lumihankeen.

– Sanoivat, että pistävät polvet paskaksi. Mitään he eivät tehneet, mutta kyllä siinä säikähtää.

Poliisi kehotti lopettamaan kuvaamisen

Muistikorttinsa menettänyt kuvaaja oli jo ehtinyt palata autolleen ja ajaa sillä muutaman metrin, kun lähellä ollut poliisipartio pysäytti hänet ja kyseli tapahtuneesta. Kuvaajan mukaan poliisit kehottivat lopettamaan kuvaamisen ja sanoivat, että asiasta voi tehdä rikosilmoituksen.

Myöhemmin poliisi luonnehti tiedotteessaan kahnausta pieneksi välikohtaukseksi. STT-Lehtikuvan vastaava päätoimittaja, toimitusjohtaja Mika Pettersson pitää muotoilua erikoisena. Petterssonin mukaan on selvä, että yleisöä kiinnostavassa tapahtumassa on myös journalisteja tekemässä työtään.

– Luulisi, että viranomainen ymmärtää sen, että journalistin työrauha pitää turvata. Jos journalistin estelyä tapahtuu missä tahansa, niin kyse on viime kädessä sananvapausasiasta.

Nelosen uutisten päätoimittaja Eero Hyvönen luonnehtii välikohtausta vakavaksi. Hänen mukaansa poliisilta oli etukäteen kysytty ohjeita siitä, miten toimitaan hautajaisia häiritsemättä.

Komisario Kimmo Vetterstrand arvioi illalla, että tapahtumiin on puututtu riittävällä vakavuudella. Poliisi ottaa asian tutkittavakseen vain, jos asianomistaja tekee rikosilmoituksen. STT tavoitti kaksi tilanteessa ollutta kuvaajaa. Heistä kumpikaan ei ollut aikeissa tehdä asiasta ilmoitusta.

Vainajan läheinen ei vastannut STT:n yhteydenottopyyntöön.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.