Mainos

Valepoliisi pyysi vanhusta viemään pankkikortin puun juureen - satoja euroja katosi

Helsingin poliisille on tehty viime aikoina useita rikosilmoituksia valepoliiseista, jotka ovat soittaneet vanhemmille ihmisille ja painostaneet näitä antamaan heille heidän pankkikorttinsa, pankkikortin tunnusluvut tai vaihtoehtoisesti nettipankin tunnukset.

Helsingin poliisilaitos muistuttaa, että poliisi ei missään nimessä ota ihmisiin yhteyttä ja kysy heidän pankkikorttinsa tunnuslukua tai muita tunnuslukuja.

Tekotavat ovat hieman vaihdelleet, mutta yhteistä on ollut, että poliisina esiintyneet huijarit ovat ottaneet vanhukseen yhteyttä puhelimitse tuntemattomasta numerosta. He ovat kiivaasti väittäneet olevansa poliiseja ja puheen sävy on voinut olla jopa painostava.

Pankkikorttia oli käytetty useiden satojen eurojen edestä

Esimerkiksi sunnuntaina illalla kirjattiin tapaus, jossa poliisina esiintynyt nainen soitti vuonna 1942 syntyneelle miehelle ja sepitti tarinaa etsintäkuulutetun ihmisen kiinniottamisesta. Poliisina esiintynyt henkilö kertoi tarvitsevansa miehen pankkitunnuksia.

-Tässä tapauksessa uhri oli kuitenkin alkanut epäröimään eikä antanut uusimpia pankkitunnuksiaan, poliisi kertoo.

Kolmen jälkeen sunnuntai-iltapäivänä toiselle uhrille soittanut valepoliisi väitti, että uhrin pankkikortti oli kopioitu ja uhrin pitäisi noudattaa ohjeita tekijän kiinnisaamiseksi.

-Valepoliisi oli puhelimessa ohjannut uhrin ajamaan kaupungilla tietylle kadulle ja neuvonut jättämään pankkikortin puun juureen kiven alle. Tämän jälkeen huijari oli vielä kysynyt pankkikortin tunnuslukua puhelimessa. Uhri tämän antoi ja poistui paikalta, poliisi kertoo tiedotteessa.

Poliisiksi esittäytynyt oli vielä myöhemmin pyytänyt rinnakkaiskorttia, mutta uhri tässä vaiheessa viheltänyt pelin poikki. Uhri oli lisäksi mennyt takaisin puun juurelle, mutta kortti oli jo kadonnut. Kotona uhri huomasi, että pankkikorttia oli käytetty useamman sadan euron edestä. Tapaus sattui Helsingin Toukolassa.

Samantyylinen tapaus kirjattiin sunnuntaina myös Herttoniemessä yhdentoista aikaan aamupäivällä.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.