Valentino Rossi Valtteri Bottaksen tilalle? MotoGP-legenda ajoi F1-autoa ja laski leikkiä suomalaisen korvaamisesta: "Kyllä se minulle sopisi"

MotoGP-legenda Valentino Rossi ja hallitseva F1-maailmanmestari Lewis Hamilton vaihtoivat viime viikolla ajoneuvoja keskenään. Kokemus sytytti Rossin vitsailemaan Valtteri Bottaksen syrjäyttämisestä Mercedeksen F1-kuljettajana.

Italialaiskuljettaja kokeili Hamiltonin vuoden 2017 Mercedestä Valencian radalla samalla, kun Hamiltonin alla jylläsi Yamahan MotoGP-pyörä. 

Rossin mukaan olisi mukavaa nähdä myös britin tallitoveri Valtteri Bottas kaksipyöräisen päällä.

– Jos Bottas haluaisi ajaa Maverick Vinalesin (Rossin tallitoveri) kanssa, kyllä se minulle sopisi. Sitten olisi kaksi kuljettajaparia: Hamilton ja Rossi F1:ssä, Bottas ja Vinales MotoGP:ssä, Rossi veisteli GPBlogin mukaan.

– Se oli erittäin hienoa. Tunsin itseni F1-kuljettajaksi, nautin siitä. Formula 1 on epätodellista, lähes yliluonnollista, Rossi kommentoi kokemustaan Sky Sport Italialle.

Seitsenkertainen maailmanmestari sijoittui päättyneessä MotoGP:n MM-sarjassa seitsemänneksi. Kuljettajan edellinen sarjan osakilpailuvoitto löytyy vuodelta 2017.

Vaikka Bottaksen ja Rossin paikkojen vaihtaminen ei ole realismia, 40-vuotias Rossi toivoo saavansa tulevaisuudessa uusia mahdollisuuksia neljän pyörän päällä.

– Olen aina sanonut, että sen jälkeen, kun jätän moottoripyörät, haluaisin olla kymmenen vuotta autojen maailmassa. Havaintojemme mukaan nämä (F1-autot) voisivat olla minulle sopivimpia. 

– Voisin ajaa vuoden aikana viisi tai kuusi kilpailua autoilla, jotka sopivat minulle parhaiten. Le Mans'n ja Span 24 tunnin kilpailut ovat ehkä mahtavimpia näillä autoilla, Rossi sanoi ja lisäsi listaan myös Nürburgringin Saksassa.

Klo 17.42 oikaisu: Valentino Rossin edellinen osakilpailu löytyy vuodelta 2017, eikä vuodelta 2009, kuten virheellisesti ensin kerroimme.


Lue myös:

    Uusimmat