Mainos

Vakuutusyhtiöt perustavat rekistereitä petkuttajia vastaan

Vakuutusrikoksiin katoaa joka vuosi noin miljardi markkaa. Nyt vakuutusyhtiöt haluavat perustaa rekistereitä estääkseen huijauksia. Jo luvan saanut yhtiöiden yhteinen vilppirekisteri on varattu ammattirikollisille, mutta vahinkorekisterillä haluttaisiin estää pienempiäkin petoksia.

Joka kymmenes vakuutusyhtiön konttoriin korvausmielessä asteleva on jonkin asteen huijari, näin arvioivat vakuutusyhtiöt. Petoksiin hupenee vuosittain noin miljardi markkaa.

Puolet tästä on ammattirikollisten petoksia: ylivakuutettuja tulipaloja ja muka-varastettuja loistoveneitä. Puolet korvaukaista johtuu siitä, että tavalliset kansalaiset suurentelevat korvausvaatimuksiaan.

Vakuutusyhtiöt aloittavat petosjahdin ammattirikollisista. Vilppirekisteriin on jo tietosuojavaltuutetun lupa. Sinne kootaan tiedot sellaisista henkilöistä, joista vakuutusyhtiöt ovat tehneet rikosilmoituksen.

Olennaista rekisterissä on se, että tiedot ovat kaikkien vakuutusyhtiöiden käytössä. Tähän vilppirekisteriin on lupa ja tietoja parhaillaan syötetään jo tietokoneelle. Sen sijaan uusi vahinkorekisteri on vasta suunnitteilla. Myös se olisi kaikkien vakuutusyhtiöiden yhteinen. Siihen kerättäisiin tiedot yksittäiselle henkilölle sattuneista vahingoista.

Vakuutusyhtiöissä on huijareita jäljittämässä myös kaikkiaan 17 vakuutusetsivää. Heidän määränsä on nelinkertaistunut kymmenessä vuodessa ja uusia aiotaan palkata lisää.
(MTV3/Jarkko Sipilä)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.