Mainos

Vakuutukset kattavat Honkarakenteen vahingot

Palo- ja tuotannonkeskeytysvakuutukset kattavat täysimääräisesti Honkarakenteen Karstulan tehtaan pyöröhirsilinjan palosta aiheutuneet vahingot. Pyöröhirsilinja ja -halli tuhoutuivat tulipalossa eilisiltana.

Honkarakenne Oyj:n toimitusjohtaja Mauri Saarelainen arvioi aineellisten vahinkojen määräksi noin 20 miljoonaa markkaa. Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Pari tuntia kestäneisiin sammutustöihin osallistui viisi palokuntaa ja noin 80 palomiestä. Karstulan tehtaan muut rakennukset säästyivät vahingoilta, ja niissä tuotanto jatkuu. Henkilöstön lomautuksiakaan ei ilmeisesti tarvita.

-Riippuu siitä, miten nopeasti saamme korjaukset tehtyä ja uusia koneita käyttöön, Saarelainen selventää. Saarelaisen mukaan kaikki toimitukset voidaan hoitaa, mutta pyöröhirsilinjan tuhoutuminen viivästyttää niitä jonkin verran.

Tuhoutuneessa hallissa oli hirsitekniikkaan liittyviä toimintoja, joiden korvaamiseksi etsitään tilapäisratkaisuja. Tuhoutunut linja rakennetaan uudestaan kesään mennessä.

-Korjaus- ja rakennustöiden aikana osa töistä saadaan siirretyksi Paltamon tehtaalle ja osa ajetaan maanantaihin mennessä uusittavalla Karstulan toisella pyöröhirsilinjalla, Saarelainen toteaa. Honkarakenteen tilauskanta on vuoden alussa ollut lähes viidenneksen suurempi kuin edellisvuonna vastaavaan aikaan.

Viime vuoden liikevaihdoksi arvioidaan 440 miljoonaa markkaa, josta lähes kaksi kolmannesta tulee kansainvälisestä toiminnasta. Honkarakenteen viidessä tuotantoyksikössä ja noin 30 myyntikonttorissa työskentelee 530 henkeä, joista 200 Karstulan tehtaalla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.