Vakavasti loukkaantunutta Timo Seppälää muistettiin mittavasta antidopingtyöstä – "Palkinto liikuttaa todella paljon"

Suomalaisen antidopingtyön parissa pitkän työn tehnyt Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEKin entinen lääketieteellinen johtaja Timo Seppälä palkittiin Urheilugaalassa elämäntyöstään.

Erikoispalkinnon ojensi moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen.

– Timo on useimmiten ollut julkisuudessa esillä, kun kyseessä on ollut jokin ikävä dopingtapaus. Kuitenkin hänen työssä korostuu juuri se, miksi dopingin vastaista työtä tehdään. Kyse on ennen kaikkea taistelusta reilun pelin puolesta. Tehokas antidopingtoiminta takaa sen, että palkinnot jaetaan niille urheilijoille, joille ne oikeasti kuuluvat. Minä ja Ruuskasen Antti olemme todisteet tämän työn merkityksestä, EM-kultamitalinsa jälkikäteen saanut Karjalainen kertoi SUEKin tiedotteessa.

Palkintoperusteissa kehutaan Seppälän keskeistä työtä suomalaisen antidopingtoiminnan ja dopingvalvonnan kehittämisessä "yhdeksi maailman parhaimmista".

– Palkinto liikuttaa todella paljon. Olen aina ollut esillä asiantuntijana kielteisten urheiluasioiden yhteydessä, vaikka puhdas urheilu on myönteinen asia. Tämän palkinnon ovat mahdollistaneet urheilijat, valmentajat, koko urheiluväki, dopingtestaajat ja ADT, nyt SUEK. Tämä palkinto on puhtaalle urheilulle – nykyiselle ja tulevalle, vuonna 2016 vakavasti loukkaantunut ja nyt ensimmäistä kertaa julkisuudessa esiintynyt Seppälä sanoi tiedotteessa. 

Mika Anttonen palkittiin urheilun hyväntekijänä 2:11
Mika Anttonen palkittiin urheilun hyväntekijänä. 

Lue myös:

    Uusimmat