Vakavaan lasketteluonnettomuuteen joutunut Pekka Hyysalo juoksee jo tänä päivänä – saa arkeensa voimaa yhdestä ajatuksesta

Tästä asiasta Pekka Hyysalo on erityisen ylpeä järjestämässään juoksutapahtumassa 1:26
Katso videolta, mistä asiasta Pekka Hyysalo on erityisen ylpeä järjestämässään FightBack Run -juoksutapahtumassa.

Freestylelaskija Pekka Hyysalo sai vakavan aivovamman lasketteluonnettomuudessa 13 vuotta sitten.

Huhtikussa 2010 freestylelaskija Pekka Hyysalo joutui Ylläksellä vakavaan lasketteluonnettomuuteen, jossa hän löi päänsä. Hyysalo oli koomassa 17 päivää, mutta pystyi jo kuuden kuukauden kuluttua seisomaan omin jaloin ja ottamaan itsenäisiä askeleita, vaikka meno hänen sanojensa mukaan olikin varsin huteraa.

– Olen miettinyt sitä paljon. Minun järkeni mukaan sen on johduttava siitä, että minulla oli oikeasti aika laaja-alainen hermotus, jota olin työstänyt vuosia treenatessani laskettelua. Se ei pyyhkiytynyt pois. Myös mentaalinen puoli on ehdottomasti ollut iso osa. Olen epäonnistunut tuhansia kertoja, niin olen oppinut kaikennäköistä, Hyysalo kertoi Huomenta Suomessa 26. elokuuta. 

Hyysalo saa arjessa voimaa jatkaa siitä ajatuksesta, että hänellä on ollut onnettomuuden jälkeen vain kaksi vaihtoehtoa: joko jatkaa tai luovuttaa. 

– Ja luovuttaminen tuntuu liian masentavalta vaihtoehdolta, Hyysalo kertoi. 

Kävelyn lisäksi Hyysalo myös juoksee tänä päivänä. Tämän innoittamana hänen aluille laittamansa FightBack Run -tapahtuma järjestetään 10. kertaa Turun jokirannassa 2. syyskuuta. Juoksemassa on mukana myös Hyysalo itse. 

– Päätin, että jos opin vielä juoksemaan, niin juoksen vielä maratonin. Se ei ollutkaan niin yksinkertaista, mutta olen oppinut koikkelehtimaan. Ja puolimaratonin olen jo jolkotellut, Hyysalo kertoi. 

Voit katsoa Pekka Hyysalon haastattelun kokonaisuudessaan alta.

Pekka Hyysalo opetteli uudelleen juoksemaan ja loppua ei näy! 10:13
Näin Pekka Hyysalon toipuminen on edennyt lasketteluonnettomuuden jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat