Vakava bussionnettomuus Saksassa: Kaksi koululaisia kuljettanutta bussia törmäsi toisiinsa, 27 loukkaantui – "Työurani aikana en ole koskaan nähnyt mitään tällaista"

Saksassa bussionnettomuus - kaksi bussia törmäsivät toisiinsa 3:19

Saksassa Baijerin osavaltiossa tapahtui torstaina vakava liikenneonnettomuus, jossa kaksi koululaisbussia törmäsi toisiinsa. 

Kaksi koululaisbussia törmäsi toisiinsa lähellä Nürnbergin kaupunkia Baijerin osavaltiossa torstaina. Maan viranomaisille ilmoitus onnettomuudesta tuli iltapäivällä ja se laukaisi heti suurhälytyksen.

Paikan päällä pelastusviranomaisille selvisi tuhojen laajuus: nokkakolarin ajaneet bussit olivat täysin tuhoutuneita etuosastaan. Toisen bussin perään oli rysäyttänyt onnettomuuden jälkeen vielä henkilöauto.

Onnettomuushetkellä kahden linja-auton kyydissä oli yhteensä 40 ihmistä, joista suurin osa oli koululaisia.

Heistä 27 loukkaantui, uutisoi Bild.

Törmäsivät suoralla tiellä

Viranomaistietojen mukaan bussit olivat kuljettamassa koululaisia kotiinsa, kun ne toistaiseksi tuntemattomasta syystä törmäsivät suoralla tiellä toisiinsa.

– On erittäin epätodennäköistä, että kaksi bussia törmää toisiinsa suoralla tiellä ja hyvän näkyvyyden aikaan. Työurani aikana en ole koskaan nähnyt mitään tällaista, kertoo poliisin edustaja Bernd Rauenbusch saksalaismedialle.

"Näin lapsia ja nuoria makaamassa tienreunoilla"

Paikan päälle hälytetyt pelastuviranomaiset kuvailevat tilanteen olleen kaoottinen. 

– Saavuttuamme paikalle näin vain lapsia ja nuoria makaamassa tienreunoilla, kertoo yksi ensimmäisistä paikalla olleista palomiehistä Dieter Marx.

Romuttuneiden bussien keskeltä löytyi myös uhreja. Sekä molemmat bussikuskit että kaksi koululaista olivat pelastusviranomaisten saapuessa paikalle yhä jumissa vääntyneissä linja-autoissa.

– Heidän irrottamisensa oli todella vaikeaa, Marx kuvailee.

Paikalle viisi ambulanssihelikopteria

Myös poliisin edustaja Rauenbuschin mukaan näky onnettomuuspaikalla oli karu. 

– Kaikkialla oli loukkaantuneita. He makasivat ja seisoivat tienreunoilla, osa itki ja valitti, mies kuvailee.

Osa 27 loukkaantuneesta vietiin viidellä ambulanssihelikopterilla sairaalaan, sillä heidän vammansa olivat vakavampia. Onnettomuutta oli raivaamassa myös 90 palomiestä ja 50 poliisia.

Poliisi jatkaa onnettomuuden tutkintaa.

Lue myös:

    Uusimmat