Väite: Toto Wolff hamuaa Schumacheria takaisin lähtöruudukkoon – taustalla Red Bull

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff yrittää saada Mick Schumacheria takaisin F1-kisakuskiksi, F1-Insider.com kertoo tietojensa pohjalta.

Sivusto siteeraa Mercedeksen ja McLarenin reservikuljettajana tätä nykyä toimivan Schumacherin tilanteesta perillä olevaa sisäpiiriläistä. Sisäpiiriläisen mukaan Wolff haluaisi saksalaisen takaisin F1-lähtöruudukkoon "todistaakseen jotain – myös Red Bullille".

Sisäpiiriläinen viittasi siihen, että Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko on sivaltanut Wolffia Schumacherista. Marko väitti kesäkuussa saksalaiselle Sport1-kanavalle, että Wolff olisi yrittänyt järjestää tapaamisen Red Bull -juomayhtiön toimitusjohtajan Oliver Mintzlaffin kanssa. Red Bullin verivihollisen Mercedeksen tallipomo halusi Markon mukaan neuvotella Schumacherille ajopaikkaa Red Bullin sisartalli AlphaTaurille.

Suorapuheisena tunnetun Markon mukaan tämä oli "typerää herra Wolffilta, joka politikoi samalla avoimesti Red Bullia vastaan".

– Miksi ottaisimme Schumacherin? Hän on Mercedes-kuljettaja, herra Wolff on hänestä vastuussa. Jos hän pitää häntä niin arvossaan, miksei hän anna hänen ajaa omassa tiimissään tai käytä vaikutusvaltaansa saadakseen hänet Williamsin kaltaiseen asiakastalliin? Marko kommentoi.

Edellisinä kahtena F1-kautena Haasin kisakuljettajana toimineen Schumacherin mahdollisesta paluusta F1-kisakuskiksi on käyty viime ajat spekulaatioita. F1-Insider.com raportoi, että Schumacher on saanut McLaren-pomoilta kehuja ajosuorituksistaan yksityisissä testeissä, ja Schumacher-viestit ovat kantautuneet myös Williamsin nykyiselle tallipäällikölle James Vowlesille, joka oli aiemmin Mercedeksen leivissä.

– Ja se voisi avata oven Mick Schumacherin kauan odotetulle paluulle F1-sarjaan. Logan Sargeantin harmiksi, sivusto maalaa ja viittaa yhdysvaltalaiseen tulokaskuskiin, jonka aseman tallissa on arvioitu olevan liipaisimella.

Lue myös:

    Uusimmat