Mainos

Väistyvä Katainen: Kukaan ei ole korvaamaton

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) uskoo, että seuraavan hallituksen pääministeri tulee kokoomuksesta.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Katainen arvioi, että kokoomus noussee suurimmaksi puolueeksi ohi keskustan. 

– Olen ollut kymmenen vuotta vaaleissa ja olemme voittaneet kaikki vaalit. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kokoomuksen kannatus on nousussa ja on hyvinkin todennäköistä, että kokoomus on vaaleissa Suomen suurin puolue, eli kokoomuksen uusi puheenjohtaja on seuraavan hallituksen uusi pääministeri.

Katainen torjuu puheet siitä, että hän olisi jättämässä uppoavan laivan. Katainen uskoo hallituksen kykyyn viedä eteenpäin kehysriihessä tehtyjä päätöksiä sekä sote-uudistusta.

– Minun on vaikeata ajatella, että olisin korvaamaton, eli että jälkeeni kaikki menisivät huonompaan suuntaan, kun jätän tehtäväni ja siirryn elämässäni eteenpäin. Haluan maistaa joskus vähän muunlaistakin elämää. Olen ollut kymmenen vuotta puheenjohtajana, joista seitsemän vuotta hallituksessa, joista kuusi vuotta on ollut kansainvälistä ja kotimaista talouskriisiä. Pitää antaa toisillekin mahdollisuus. Kukaan ei ole korvaamaton.

Katainen  sanoi tulevaisuutensa siintävän Brysselissä.

– EU-vaikuttaminen on imaissut minut mukaansa. Se on ollut aina tärkeää, olen opiskellut EU-asioita ja ollut monenlaisissa tehtävissä. Esimerkiksi Suomen komissaarin tehtävä voisi olla kiinnostava, mikäli uusi pääministeri ja hallitus haluavat sen mahdollisuuden antaa. Lisäksi minua kiinnostavat komission ulkopuoliset tehtävät, jotka täytetään eurovaalien jälkeen. Olisin iloinen, jos saisin tehdä paremman euron puolesta töitä. Jos se ei ole mahdollista, katson jotakin ihan muuta. Olen nyt jättämässä pois yhden elämänvaiheen ja uteliaana suuntaan eteenpäin. Ei ole pakkomiellettä mihinkään suuntaan.

Jos Katainen siirtyy Brysseliin, muuttaa perhe hänen mukanaan.

- Jos työt avautuisivat Brysselissä, niin tottakai me koko perhe muuttaisimme sinne. Vaimo hakisi sieltä töitä. Se, onko muutto mahdollinen, nähdään syksyllä.

Katainen arvioi, että pääministeriyden aikana perhe-elämä on ollut ajoittain haastavaa. Vaikea taloustilanteen takia Kataisella on ollut vaikeuksia olla läsnä perheelleen.

– Vaikka olen ollut fyysisesti paikalla, olen ollut henkisesti muualla.

Taakse jäävää työsarkaa Katainen muistelee hyvällä.

– Päällimmäisenä on tavaton ilo siitä, että olen saanut tehdä Suomelle töitä. Olen asenteeltani partiopoika, että pitää kantaa vastuuta. Olen jollakin kierolla tavalla iloinen, että olen saanut tehdä töitä erittäin vaikeana aikana, koska olen saanut antaa omalle maalleni kaikista eniten. Paljoa enempää en olisi pystynyt antamaan. Elämässä eteenpäin siirtymiseeni ei liity yhtäkään kielteistä tuntemusta.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.