Vain yksi vieras ilmoittautui 9–vuotiaan Christianin synttäreille – valtava pettymys vaihtui kuitenkin pian iloksi: "Hän on sanonut useita kertoja, että ne olivat parhaat synttärit ikinä"

0:49
Kristen vei autistisen 5-vuotiaan poikansa syntymäpäivien kunniaksi skeittipuistoon. Siellä teini-ikäiset ottivat lapsen mukaan harrastukseensa!

Autistinen Christian sai unelmiensa synttärijuhlat, kiitos innokkaan jalkapallojoukkueen.

Kun Christian Larsen anoi äitiään järjestämään hänelle kaverisynttärit 9-vuotispäivänään, äiti Lindsay suostui. Perhe kuitenkin koki karun herätyksen, kun juhlakutsuihin tuli vain yksi vastaus.

Lopulta kutsuun vastanneiden juhlavieraiden määrään pettynyt Lindsay kirjoitti juhlista Facebookissa. Hän kertoi, miten Christianilla ei koskaan ole ollut kunnon kaverijuhlia, ja jos juhlat onkin pidetty, niihin on tullut vain muutama ihminen. Amerikkalaisella Christianilla on autismi, kertoo CNN.

"Ajattelin, että ehkä Christian on unohtanut jakaa kutsut..."

Kun Lindsay viimein antoi periksi ja Christian sai luvan kaverisynttäreihinsä, oli aika jakaa kutsut. 

– Kun päivät kuluivat enkä kuullut kenestäkään, ajattelin, että ehkä Christian on unohtanut jakaa kutsut. Sitten sain yhden vastauksen. Poika oli jakanut ne, Lindsay sanoo Facebookissa.

Lindsayn mukaan Christian on ollut hyvin ylpeä siitä, että on kyennyt opettelemaan luokkatovereidensa nimet. Koulun loppua juhlistavalla piknikillä hän yritti jutella tovereilleen ja pyytää heitä juhliin.

"Vaikeinta on, että kyllä minä ymmärrän"

Äidin mukaan lapset joko jättivät Christianin huomiotta tai sanoivat suoraan "ei". Kuudesta lapsesta vain yksi vastasi pojalle heti ja toinen lupasi "ehkä" tulla juhliin, kun Christian jankkasi asiaa. Lapsien vanhemmat eivät kommentoineet asiaa mitenkään. 

– Aluksi toivoin, että koska kyseessä oli kouluvuoden lopun kaaos, ehkä kutsut unohtuivat. Mutta kun näin nämä kanssakäymiset henkilökohtaisesti, aloin ajatella, että ehkä tässä on muutakin. Vaikeinta on, että kyllä minä ymmärrän. Voi olla vaikeaa yrittää olla ystävä sellaisen kanssa, joka on saanut raivareita ja itkenyt luokassa, Lindsay kuvaa.

Lindsay kertoo ymmärtävänsä, että erityislasten tarpeet voivat tuntua raskailta. Silti hän toivoisi ihmisten hidastavan.

– Löytäkää aikaa, tehkää aikaa myötätunnolle. Näyttäkää esimerkkiä käytöksestä, jota toivotte lapsiltanne, Lindsay kirjoittaa.

"Olen niin innoissani ja kiitollinen siitä yhdestä tytöstä, joka tulee"

Hän toivoo, että lapsia opetettaisiin ottamaan selvää asioista, jotka heitä pelottavat. Ymmärrys voisi auttaa Christiania.

– Olen niin innoissani ja kiitollinen siitä yhdestä tytöstä, joka tulee (juhliin). Teemme niistä hienot juhlat, hän kuvaili.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Valmentaja värväsi koko joukkueen juhliin

Lindsayn teksti Facebookissa keräsi huomiota. Perheen ystävä päätti auttaa: hän kysyi tutulta jalkapallovalmentajalta, keksisikö tämä jotakin hauskaa pojalle.

Valmentaja Dan Holtry päätti järjestää Christianille huikeat pirskeet. Hän vei koko jalkapallojoukkueensa pojan juhliin.

– Pelaajat innostuivat mahdollisuudesta. He olivat valmiita ja halukkaita juhlimaan Christinin kanssa. Sekunteja sen jälkeen, kun olin lähettänyt viestin, he olivat sataprosenttisesti mukana, Dan kehuu.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Hän pelasi kavereidensa ja pelaajien rinnalla"

Christianin kesäkuisiin juhliin saapui muutama luokkatoveri ja naapuri. Sitten saapui todellinen yllätys: Christianin nimeä hokeva jalkapallojoukkue.

Pelaajat ohjasivat lapsille pelejä ja pysyivät juhlahumussa päivän loppuun asti.

– Christian pelaa usein yksin tai harhailee kentältä pois, mutta kun pelaajat auttoivat pelin organisoinnissa, poika pääsi todella mukaan. Hän pelasi kavereidensa ja pelaajien rinnalla. Mielestäni se auttoi myös nuorempia lapsia toimimaan Christianin kanssa, Dan kuvailee.

"Hän on sanonut useita kertoja, että ne olivat parhaat synttärit ikinä"

Äiti on hyvin kiitollinen nuorten toiminnasta.

– Tiedän, että Christian oli hämmästynyt ja siunattu saapuneiden vieraiden vuoksi. Hän puhui siitä päiviä, äiti Lindsay kuvaa.

– Yksi parhaita asioita hänen persoonallisuudessaan on se, että hän etsii aina positiivisia puolia. Ei hän kyseenalaistanut sitä, miksi pelaajat olivat juhlissa, hän vain rakasti sitä. Hän on sanonut useita kertoja, että ne olivat parhaat synttärit ikinä.

Lähteet: CNN.com, People.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja