Mainos

Vain murto-osa ihmiskaupan uhreista tulee tietoon

Suomella on tuoreen raportin mukaan petrattavaa ihmiskaupan kitkemisessä. Erityinen haaste on ihmiskaupan uhrien tunnistaminen. Nyt uhrit jäävät usein ilman apua. Tänä vuonna autettavia on ollut jo enemmän kuin viime vuonna yhteensä.

Viime vuonna Suomessa autettiin yhteensä 15 ihmiskaupan uhria. Tänä vuonna autettavia on kertynyt jo enemmän kuin viime vuonna yhteensä. Joukossa on myös alaikäisiä. Todelliset luvut ovat kuitenkin karumpia, sillä tapauksista tulee tietoon vain murto-osa. Ongelma on, ettei uhreja tunnisteta.

- Uhri ei välttämättä aina itse ymmärrä olevansa ihmiskaupan uhri, vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet toteaa.

- Hän ei osaa lakia, eikä tiedä ettei häntä ole oikeus hyväksikäyttää. Voi olla myös niin, että vaikka uhri kertoo tilanteesta, niin siltikään viranomainen ei välttämättä tunnista.

Suomessa ihmiskauppa liittyy pääasiassa työhön tai prostituutioon. Vaikka muuhun Eurooppaan verrattuna ongelma on pienempi, ovat raportin kirjoittajat huolissaan.

- Jos ihmiskauppaan ei Suomessa ruveta reagoimaan, niin ilmiö vakavoituu, varsinkin työelämän puolella, ylitarkastaja Venla Roth varoittaa.

Katso Joona Fritzen juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.