Intiassa liikkumisrajoituksia rikkoneille turisteille lätkäistiin erikoinen rangaistus: Vain karttakeppi puuttui

Koronatartunnan voi saada jopa 10 metrin päästä - tutkija kommentoi uusimpia tietoja koronasta 6:52
Video: Koronatartunnan voi saada jopa 10 metrin päässä

Intiassa kymmenen liikkumisrajoituksia rikkonutta turistia on saanut erikoislaatuisen rangaistuksen. He joutuivat kirjoittamaan 500 kertaa olevansa pahoillaan, kertovat viranomaiset.

Intian 1,3 miljardia asukasta määrättiin pysymään kotonaan 25. maaliskuuta. Asukkaat saavat poistua sisätiloista vain välttämättömästä syystä kuten ruokakauppaan ja apteekkiin.

Israelista, Meksikosta, Australiasta ja Itävallasta tulleet turistit tavattiin kävelyllä Rishikeshin kaupungissa Intian pohjoisosassa. Kaupunki on kuuluisa muun muassa siitä, että Beatles-yhtyeen jäsenet etsivät 1960-luvulla hengellisyyttä kaupungissa sijainneessa joogakeskuksessa.

Paikallinen poliisi Vinod Sharma kertoo, että jokainen liikkumisrajoituksia rikkonut turisti joutui kirjoittamaan 500 kertaa sanat: En noudattanut rajoitusmääräyksiä, olen niin pahoillani.

Epätavallisen rangaistuksen tavoitteena on antaa turisteille opetus.

Sharman mukaan sadat paikalla oleskelevat turistit ovat uhmanneet rajoitusmääräyksiä. Hänen mukaansa hotelleja on ohjeistettu niin, että ulkomaiset vieraat saavat mennä ulos vain, jos heillä on mukanaan paikallinen avustaja.

Poliiseilla koronaviruskypärät

Intiassa poliisit ovat ottaneet käyttöön epätavallisiakin keinoja kannustaakseen ihmisiä pysymään kodeissaan. Jotkut lainvalvojat käyttävät esimerkiksi kypärää, jotka on muotoiltu koronaviruksen kaltaiseksi.

Intian pääministerin Narendra Modin odotetaan jatkavan kahdella viikolla liikkumisrajoituksia, joiden on alun perin määrä päättyä tiistaina.

Sunnuntaihin mennessä Intiassa oli rekisteröity noin 8  500 koronavirustartuntaa. Viruksen aiheuttamaan tautiin oli kuollut 289 ihmistä eli 0,2 ihmistä miljoonaa asukasta kohti.

Lue myös:

    Uusimmat