Vain asennemuutos auttaa – selluliittiin ei ole pysyvää parannuskeinoa

Kuivaharjaus, hieronta, laser – selluliitille on monenlaisia hoitoja, mutta auttaako mikään?

"Selluliitti on niin epämiellyttävän näköistä! Se oikein huutaa: olet huono ihminen, syönyt rasvaisia ja sokerisia herkkuja, et liiku, mitä muuta teet elämässäsi väärin?"

Moni omistaa paitsi aikaa, myös runsaasti rahaa selluliitin poistamiseen, mutta voiko selluliitista ylipäätään päästä eroon?

Selluliitti ei ole lihavuusongelma vaan iho-ongelma. Selluliitti ei siis iske vain ylipainoisiin, eikä se katoa, vaikka laihduttaisit – joten kannattaako rasvoihin, voiteisiin ja hierontahanskoihin panostaa?

Apua purkista?

"Minulla on selluliittia lähinnä reisissä, ollut niin kauan kuin muistan ja ikää 30 vuotta. Joskus olen yrittänyt joillain turhilla voiteilla tai tableteilla niihin jonkinlaista ihmettä – sitä kuitenkaan saamatta. Onhan se ikävää että selluliittia on, mutta myöskin yleistä. Elän erittäin hyvässä parisuhteessa jossa saan mieheltäni usein kehuja ja koen itseni kauniiksi. Miksi voivottelisin reisien selluliittia?"

Selluliittia ei voi poistaa voiteilla. Jos rasvat toimisivat, koko maailma olisi jo kuullut siitä. Koska selluliitti ei ole ihossa vaan sen alla, rasvat eivät poista "appelsiini-ihoa".

Selluliittivoiteet voivat auttaa hetkellisesti, mutta pysyvää ratkaisua ne eivät tarjoa. Kylpylähoidotkin voi unohtaa samasta syystä.

Entäs hyvä kunto?

"Tiedostan, etteivät esimerkiksi minishortsit ole kovinkaan "hotit" päälläni johtuen selluliitista, mutta mitä sitten, onhan mekkojakin keksitty!"

Yksi keino vastustaa selluliittia on hankkia lihaksia alueille, joilla selluliittia on. Samalla muhkurainen iho vähenee.

Liikuntakin voi olla bisnestä: esimerkiksi selluliitin poistamisesta kirjan kirjoittanut Joey Atlas lupaa teoksensa lihasvoimaliikkeiden olevan paitsi täysin ainutlaatuisia, myös poistavan selluliitin varmasti. Liikkeitä ei voi oppia millä tahansa kuntosalilla, vain Atlaksen teos voi auttaa… Kuulostaa melko samalta kuin selluliittivoiteiden mainoslauseet!

Entä hieronta?

"Yksinkertaisesti: selluliitti on ruman näköistä. Ainakin minulla, reidet, jossa sitä on, ovat kosketusarat ja muhkuraiset, ei siis mikään ilo silmälle. Selluliittivoiteista on jonkin verran apua ihon silottamisesta, myös hieronnasta saattaa hiukan olla apua. Tällä hetkellä ainakin olen häviöllä selluliittitaistelussa!"

Kuivaharjaus tai ihon käsitteleminen karkealla kintaalla vauhdittavat aineenvaihduntaa ja nesteiden poistumista kehosta. Tämäkään ei kuitenkaan vähennä ihonalaista rasvaa tai pienennä , joista selluliitin ulkonäkö pohjimmiltaan johtuu. Hieronta voi siis auttaa, mutta senkin tarjoama ratkaisu on väliaikainen. Toisaalta hieronnassa käyminen rentouttaa ihanasti ja saa veren virtaamaan – ei siitä haittaakaan ole!

Mites ne kalliit hoidot?

"Minulla ei ole ikinä koskaan ollut pienintäkään merkkiä selluliitista. Nyt raskaana ollessa sitä on kuitenkin ilmestynyt yllättäen reisiin ja peppuun – oh no! Näin kolmekymppisenä pohdin, voikohan siitä vielä päästä eroon raskauden loputtua. En ole vielä hoitanut selluliittiani mitenkään, koska aikomuksenani on ottaa ongelma käsittelyyn raskauden jälkeen – ilmeisesti vanha suomalainen hoitokeino kuppaus olisi aika tehokas tämän ongelman hoidossa?"

VelaSmooth, Venus Freeze, Thermage, Accent XL. Nämä futuristiset nimet kuvaavat selluliitin hoitoon kehitettyjä laitteita, jotka käyttävät radioaaltoja. Acoustic Wave Therapy -terapia puolestaan käyttää ääniaaltoja. Hoidoissa pitää yleensä käydä useita kertoja, ja ne maksavat tuhansia. Esimerkiksi Cellulaze-niminen hoito on kirurginen, ja kustantaa jopa 7000 dollaria, siis yli 5000 euroa.

Ja entä tulokset? Hoidot voivat parantaa tilannetta 25–50 prosenttia – eikä tulos ole pysyvä. Selluliitti palaa radioaalto- tai laserhoidon jälkeen takaisin noin puolen vuoden kuluttua.

Rasvaimu kuulostaa hyvältä hoidolta selluliittiin, mutta todellisuudessa se ei auta. Rasvaimu poistaa rasvaa, ei selluliittia. Kapeammissa reisissä muhkurat voivat jopa näyttää entistä suuremmilta.

Ruokavaliostako apua?

"Minulla ei ole selluliittia itselläni, mutta täytyy kyllä sanoa, että ei selluliitti missään suhteessa kaunista ole. Hieron ja kuorin suihkussa säännöllisin väliajoin reisiäni ja pakaroitani pyörivin liikkein, sillä olen kuullut, että se voi auttaa ehkäisemään selluliittia. Tähän mennessä keino on toiminut, mutta kiitos kuuluu varmasti osin myös geeneilleni!"

Paras keino välttää selluliitti on pitää hyvää huolta itsestään. Ruokavalio kannattaa pitää puhtaana: vältä huonoja rasvoja ja sokeria. Syö paljon hedelmiä ja vihanneksia ja liiku paljon, siis ainakin 2,5 tuntia viikossa. Liikunnastakaan ei ole haittaa.

Takuuvarma apu selluliittiin!

"Mielestäni selluliitti ei ole kaunista, mutta se on asia mitä jokaiselta normaalilta naiselta löytyy. Itse en tuhlaa rahaa mihinkään taikavoiteisiin vaan koitan syödä terveellisesti ja kuntoilla parhaani mukaan vähentääkseni tätä hieman epämiellyttävää naiseuden sivutuotetta."

Mikä selluliittiin sitten auttaa? Jos hoitojen uusiminen useita kertoja vuodessa ei innosta, ainoan pysyvän muutoksen voi tarjota asennemuutos. Opettele rakastamaan kehoasi sellaisena kuin se on!


Lue myös:


Maria Aarnio, maria.aarnio(at)mtv.fi

Kursivoidut kohdat ovat MTV Lifestylen lukijoiden kertomuksia selluliitista.

Osittaiset lähteet: Spas.about.com, webmd.com, Trendi-lehti, Lifegooroo.com, Tohtori.fi

Lue myös:

    Uusimmat