”Vain aikuisille” -lomat saapuivat Suomeenkin – selvitimme, miltä näyttää uutuushotellin lapsilta kielletty kerros

Suomalaishotelliin avattiin vain aikuisille tarkoitettu kerros 1:03
Katso, miltä Break Sokos Hotel Flamingon vain aikuisille tarkoitettu kerros ja hotellihuoneet näyttävät. 

Vantaalainen Break Sokos Hotel Flamingo on avannut vain aikuisille tarkoitetun kerroksen hotellin vastavalmistuneeseen siipeen. Seitsemänteen kerrokseen ei ole asiaa lasten kanssa, vaan huoneet on sisustettu aikuiseen makuun. 

Euroopassa on jo vuosien ajan ollut suosittuja aikuisten hotelleja, joihin ei saa tuoda lapsia. Suomalaisten on ollut jo mahdollista nautiskella esimerkiksi "lapsettomista" rantalomista ulkomailla, mutta nyt se on ensimmäistä kertaa mahdollista kotimaassakin.

Täällä ei nähdä kuitenkaan aivan kokonaista aikuisten hotellia, mutta Flamingon uusi siipi on jaettu kolmeen eri teemaan, joista Harmony on vain aikuisille.

Aikuisille tarkoitettua irtiottoa arjesta

Minilomat ja aikuisten irtiotot arjesta ovat lisääntyneet, kertoo Flamingon hotellinjohtaja, Päivi Holappa.

– Olemme halunneet tarjota nyt myös aikuisille rauhaa, rakkautta ja hyvää oloa tällä Harmony-teemalla. 

Huonekerroksen sävymaailma on suunniteltu mieltä rauhoittavaksi, ja sisustuksessa on huomioitu aikuisten toiveet. Kerroksesta löytyy sekä Harmony-huoneita että saunallisia sviittejä.

Kokonaista aikuisten hotellia tuskin tulossa Suomeen

Toinen suuri hotelliketju ei ole ainakaan toistaiseksi suunnittelemassa maassamme vastaavaa kohdennusta. Suomen Scandic-hotellien viestintäpäällikkö Johanna Uimonen kertoo, että asiakasryhmiä ei ole eritelty aikuisiin ja perheellisiin. 

– Samat ihmiset liikkuvat eri rooleissa ja valitsevat kulloinkin sopivimman hotellivaihtoehdon, sanoo Uimonen.

Työmatkalle valikoituu esimerkiksi kaupunkihotelli, ja perheen kanssa yövytään usein kylpylässä. 

Matkailu- Ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi kertoo, että Suomessa on meneillään kaikkien aikojen investointibuumi. Hotelleja on tulossa paljon.

– Vain aikuisille suunnatuille hotelleille ei kuitenkaan Suomessa riitä kysyntää, lapsiperheet ovat niin tärkeä asiakasryhmä. Hotelli, joka olisi vain aikuisille, olisi rohkea panostus eikä näytä todennäköiseltä, Lappi arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat