Vain 3 minuuttia päivässä – käytätkö tähän tärkeään asiaan liian vähän aikaa?

Keskiverto ihminen käyttää liian vähän aikaa aamiaisen nauttimiseen.

Aamiasta kutsutaan usein päivän tärkeimmäksi ateriaksi. Joidenkin tutkimusten mukaan aamiaisen väliin jättäminen voi olla kohtalokasta painonhallinnan kannalta. Tutkimusten mukaan ihmiset syövät arkena aamupalaa keskimäärin 3 minuutin ja 15 sekunnin ajan. Meillä on kaiken lisäksi niin kiire, että syömme aamiaisen useimmiten seisaaltaan ja hotkien. Aamupalaksi napataan jotakin helppoa, joka ei välttämättä ole kuitenkaan ravitsevaa. Suuri osa ihmisistä jättää aamiaisen myös kokonaan väliin. Kuulostaako tutulta?

Aamiaisen laiminlyönti johtuu useimmiten paineesta ehtiä aikaisin töihin. Vain kolmasosa nauttii aamiaisensa tänä päivänä keittiössä. Osa syö aamiaisensa makuuhuoneessa ja jotkut jopa kylpyhuoneessa samalla, kun pukevat vaatteita päälleen. Viidesosa ihmisisistä ehtii syömään vain puolet aamiaisestaan, koska heillä on niin kiire. Kolmasosa ihmisistä syö aamiaisensa bussissa tai metrossa. Yli puolet brittitutkimukseen osallistuneista ihmisistä kertoi käyttävänsä ajan mieluummin internetissä surffailuun tai tv:n katseluun.

Miksi aamiainen on tärkeä?

Terveellinen ja monipuolinen aamiainen käynnistää kehon uuteen päivään ja pitää pirteänä pitkään. Tutkimuksissa on havaittu, että aamiaisen säännöllisesti nauttivat hyötyvät syömästään ateriasta terveydellisesti.

Aamiaisen säännöllisesti nauttivilla on tutkimusten mukaan myös pienempi painoindeksi. Ravitseva aamiainen pitää verensokerin tasaisena ja olon kylläisenä lounaaseen asti. Joidenkin tutkimusten mukaan säännöllinen aamiaisen väliin jättäminen kasvattaaa lihomisen riskiä jopa 450 prosenttia.

Aamiainen on näin ollen ehdottoman tärkeä erityisesti laihduttajille. Säännöllinen ateriaväli pitää energiatasot tasapainossa, eikä yllättävä mässäyshimo pääse yllättämään. Nauti siis päivittäin monipuolinen aamiainen, joka sisältää erityisesti paljon kuituja ja proteiinia. Kuidut laittavat aineenvaihduntasi käyntiin ja proteiini pitää nälän loitolla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja