Vaikutusvaltaisimmat tyyli-ikonit vuosien varrelta – tämä tekee heistä muodin edelläkävijöitä

Ajan saatossa erityisen tyylikkäät ja vahvat naiset ovat nousseet maailmalla tyyli-ikoneiksi, joiden tyylitajua kadehditaan – parhaimmillaan vielä vuosikymmenienkin päästä. MTV Lifestyle kokosi naistenpäivän kunniaksi yhteen kaikkien aikojen vaikuttavimpia tyyli-ikoneita, joiden tyyleistä haetaan inspiraatiota tänäkin päivänä.

Pettämätön tyylitaju, vankka tietämys siitä, mikä juuri itselle sopii ja uskallus kokeilla pukeutumisessa jotakin kullekin aikakaudelle hyvin epätyypillistä ovat piirteitä, jotka kuvaavat tyyli-ikoneita kautta aikain. Tutustu kymmeneen kiinnostavaan muoti-ikoniin, jotka ovat vakiinnuttaneet paikkansa muodin aallonharjalla. Oletko sinä omaksunut vaikutteita omaan tyyliisi näiltä tyyli-ikoneilta?

Coco Chanel (1883–1971)

Muotisuunnittelija Coco Chanel teki vaikutuksen tyylitajullaan alkujaan suunnittelemalla hattuja, jotka nousivat merkittäväksi muoti-ilmiöksi 1910-luvulla. Ylellisyyden puolesta puhunut – mutta turhia koristeita karttanut – tyyli ikoni haki ensimmäistä kertaa inspiraatiota naisten vaatteisiin miesten vaatteista sekä miehisistä kuoseista ja materiaaleista.

Tyylin salaisuus: Jakut ja näyttävät helmikaulakorut sekä mustan värin suosiminen

Katharine Hepburn (1907–2003)

Näyttelijä Katharine Hepburn oli ensimmäisiä kuuluisia naisia, jotka valitsi ylleen hameen sijaan housut ja hän nousikin upeiden housupukujensa ansiosta aikansa tyyli-ikoniksi, jota ihaillaan vielä tänäkin päivänä. Hepburn herätti aikanaan huomiota myös siksi, että hän ei suinkaan asettanut näyttävää kampausta tai vahvaa meikkiä etusijalle tyylissään.

Tyylin salaisuus: Leveälahkeiset housut, täydellisesti istuvat jakkutakit ja poikamaisuus

Bettie Page (1923–2008)

Kaikkien aikojen ensimmäiseksi pin-up-tytöksi kutsuttu Bettie Page poseerasi bikineissä 1950-luvulla ja tuli tunnetuksi punaisista huulistaan ja rohkeasta tyylistään. Tähden vapaa-ajan tyyli oli kuitenkin hillitty ja tällä hän osoitti myös sen, että tyylillä on lupa leikitellä silloin kuin tarve vaatii.

Tyylin salaisuus: Näyttävät bikinit ja rintaliivit, leopardikuosi, sailor-kuosi ja tiukat kynähameet

Jacqueline Kennedy Onassis (1929–1994)

Yhdysvaltojen presidentti John F. Kennedyn vaimo Jackie O oli ensimmäinen amerikkalaispoliitikon vaimo, joka vei huomion kumppaniltaan kerta toisensa jälkeen tyylikkyytensä ja karismansa ansiosta. Jackie O suosi hillittyä tyyliä, eikä koskaan sortunut paljastamaan liikaa paljasta pintaa. Sittemmin nainen muutti tyyliään radikaalisti rennompaan suuntaan – mutta hänen asemansa tyyli-ikonina säilyi.

Tyylin salaisuus: Hihattomat A-linjaiset leningit, matalat korot ja leveälahkeiset housut, silkkipaidat, päähän kiedotut huivit sekä valtavat aurinkolasit

Prinsessa Diana (1961–1997)

Prinsessa Diana muuttui maailman silmien edessä epävarmasta tyylikokeilijasta tyyli-ikoniksi, jonka klassista tyyliä ihaillaan vielä tänäkin päivänä. Itseluottamuksen karttuessa Diana uskaltautui valitsemaan ylleen tyköistuvampia ja vaativampia asukokonaisuuksia – mutta piti silti kiinni poikamaisesta säväyksestä tyylissään.

Tyylin salaisuus: Pikkumusta, chinot, erityisesti valkoiset jakut, punainen väri ja hyvin istuvat housut

Debbie Harry, 68

Blondie-yhtyeen laulajana tunnetuksi tullut Debbie Harry on ansainnut punk-vaikutteisella tyylillään tyyli-ikonin tittelin. Harry muokkasi vaatteita aikoinaan paljon omia tarpeitaan vastaaviksi. Repaleisissa t-paidoissa, mustissa farkuissa ja mustassa biker-nahkatakissa viihtyneen Harryn tyylissä sekoittuivat rock-asenne ja 1970-luvun glam-muoti.

Tyylin salaisuus: Tiukat mustat farkut, repaleiset statement-t-paidat, yksiolkaimiset mekot, trikoot, aurinkolasit ja musta nahkatakki

Twiggy, 64

Lesley "Twiggy" Lawson, maailman ensimmäiseksi huippumalliksi tituleerattu kaunotar loi aikoinaan niin kutsutun mod-tyylin. Twiggy suosi kotelomekkoja ja naisellisia värejä ja pääosaa hänen asuissaan näyttelivät usein joko näyttävät kuosit tai vaikuttavat värit. Vuosien saatossa Twiggy on säilyttänyt asemansa klassisen ja koruttoman tyylinsä ansiosta ansaitsemallaan tavalla.

Tyylin salaisuus: Kotelomekot, vaaleanpunainen ja valkoinen väri sekä raitakuosi

Madonna, 55

Madonna aloitti aikoinaan uransa tiukalla asenteella ja alusta saakka räväkkä asenne heijastui hänen tyyliinsä suoraan – eikä se ole jäänyt keneltäkään huomaamatta. Madonnan tyyli on muuttunut vuosien saatossa paljon, mutta nahkaa, pitsiä ja läpinäkyviä materiaaleja hän on suosinut aina.

Tyylin salaisuus: Tiukat housupuvut, erikoiset materiaalit, paljastavat vaatemallit ja ristikorun käyttäminen

Herttuatar Catherine, 32

Yksi uusimmista kansainvälisistä tyyli-ikoneista on eittämättä Cambridgen herttuatar Catherine. Herttuattaren tyyli on hyvin klassinen, mutta monen yllätykseksi – ja positiiviseksi sellaiseksi – selvisi, että hän ostaa paljon vaatteita myös edullisista ketjumyymälöistä

Tyylin salaisuus: Näyttävät hatut, housupuvut, kotelohameet ja maanläheiset värit

Lady Gaga, 27

Laulaja Lady Gaga on inspiroinut pukeutujia vahvasti siitä saakka kun hänen uransa lähti nousukiitoon. Androgyyniä tyyliä pitkään suosineen Gagan tyylissä vain taivas on rajana ja hän on tarkoituksella kohauttanut koko maailmaa pukeutumisellaan: tähti on nähty muun muassa lihasta kootussa asussa. Laulaja on omalla pukeutumisellaan rikkonut myös seksikkyyden käsitettä välttelemällä erityisen naisellisia vaatteita.

Tyylin salaisuus: Valtavat hatut ja asusteet, peruukit, mielikuvitukselliset meikit, futuristisuus ja vyötärön korostaminen

Kuka on sinun tyyli-ikonisi? Kommentoi alle!


Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat