Mainos

Vaikuttajat spekuloivat Nokian paluuta SuomiAreenassa - "Hyvä nimi maailmalla"

Nokian mahdollinen paluu matkapuhelinmarkkinoille on puhututtanut myös SuomiAreenassa. Spekulointia ovat synnyttäneet mahdollinen uusi kännykkämalli, sen sisältämä teknologia sekä kilpailukyky verrattuna muun muassa iPhoneihin ja Samsungin kännyköihin.

Entinen elinkeinoministeri Jan Vapaavuori on kommenteissaan varovainen.

- En uskalla olla mitään mieltä. Nokialla on paljon osaamista, hyviä ihmisiä ja paljon rahaa, ja luotan Risto Siilasmaan arvostelukykyyn. Tuskin kenellä muullakaan Porin torilla olevalla on edellytyksiä arvioida asiaa tämän enempää. 

Vihreiden kansanedustaja, teknologiaosaaja Jyrki Kasvin mukaan Nokian kannattaa hyödyntää eritoten mainettaan. 

- Nokia on viisas, kun se hyödyntää sitä brändiä, mikä sillä on. Nokialla on hyvä nimi maailmalla. Edelleen maailmalla kiertää meemejä Nokian puhelimista, joita voi käyttää vasarana.

Finanssialan keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi puolestaan odottaa Nokia seuraavaa liikettä innolla. 

- Se on todella mielenkiintoista, jos Nokia tällaisen paluuliikkeen tekee. Toki he ovat jo ilmoittaneet, että he eivät tekisi itse näitä puhelimiaan, vaan konsepti, softa ja patentit tulisivat Nokialta ja tuottaja olisi joku muu.

Suomen Yhdysvaltain-suurlähettiläs vuosina 2009-2015 toiminut Bruce Oreck uskoo, että liike voi olla hyväksi Nokialle - mutta vain aika näyttää.

- Teknologiassa ja laitteissa ei olla vielä päästy loppupisteeseen. Pitäisi kysyä, mitä tulee seuraavaksi, sillä emme pääse ikinä perille. En tiedä, mutta maailmalla on viisaita ihmisiä, jotka tietävät tai ainakin heillä on visio siitä. Jos Nokia tekee sen oikein niin se on hieno mahdollisuus, hän sanoo.

- Ei pidä ajatella puhelinta vain laitteena, kyse on siitä mitä se tekee hyväksesi. Se, miten laite muuttaa elämääsi riippuu paljon siitä mistä SuomiAreenassakin tänään puhuttiin, uudesta datasta. Tulevaisuus ei ole nykyisyys, eikä näytä yhtään nykyisyydeltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.