Vaihtelua salaatteihin: Kokeile näitä terveellisiä ja herkullisia ainesosia

Koostuuko salaattisi aina samoista aineksista? Tee salaatistasi monipuolinen ja maukas vaihtamalla hieman sen pohjaa.

Lehtisalaattia ja keräkaalia – jos salaattipohjasi on aina sama, on kyllästymisen vaara suuri. Jos pidät salaatista, mutta kierrätät aina samoja lehtivihanneksia päivästä toiseen, turrutat makunystyräsi ja eväät itseltäsi myös kaikki vitamiinit ja kivennäisaineet, joita voisit saada muistakin vihreistä lehtivihanneksista.

Pikkulehtiseokset

Tiedät varmaan babyporkkanat? Pikkulehtiseokset ovat niiden lehtevä vastine. Usein isossa pussissa myydään erilaisia sekoituksia esimerkiksi rucolaa, punakaalia ja yrttejä. Näissä seoksissa salaattiainekset on korjattu pieninä lehtinä. Tällaiset miniversot ovat erittäin ravintorikkaita ja niitä kannattaa ehdottomasti sisällyttää salaattiannokseen.

Vuonankaali

Pehmeässä, miedossa vuonankaalissa on kevyt, hieman makea ja pähkinäinen maku. Sitä voi syödä sellaisenaan tai sen voi sekoittaa rouskuvampien vihreiden lehtivihannesten kanssa. Sen ravintoaineisiin kuuluvat antioksidantit ja omega-3-rasvahapot. Lisäksi vuonankaali sisältää runsaasti rautaa.

Frisee-salaatti

Frisee-salaatti saattaa näyttää oudolta, mutta se sisältää paljon A-, C- ja K-vitamiineja sekä foolihappoa. Frisee on hieman kitkerän makuista, joten se on hyvä lisä muun tyyppisten salaattien joukkoon.

Punasikuri

Punasikurista saat salaattiisi kaunista väriä. Siinä on raakana hieman kitkerä ja mausteinen maku, joka väkevöittää koko salaatin. Kun salaatti kypsennetään, sen mausta tulee miedompi ja hieman makea, joten se sopii silloin hyvin esimerkiksi pizzan päälle tai pastaan. Punasikuri sisältää paljon B-vitamiinia, kalsiumia, kaliumia, seleeniä ja fosforia.

Endiivi

Endiivin myötä salaattisi muuttuu rauta-, magnesium-, sinkki-, seleeni- ja kaliumpitoisemmaksi. Endiivistä saat salaattiisi myös voimakkaamman maun.

Näin valmistuu hedelmäinen salaatti ja broileri:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat