Vahvistus: Ulkopuolisen veneen aiheuttama aalto vaikutti Hangossa kolaroineen veneen kulkuun – myös Poker Run -tapahtuman turvatoimia ja riskienhallintaa selvitetään

Uusimmat tiedot Hangon traagisesta turmasta: Näin Otkes kommentoi, tutkintamateriaalina on paljon videokuvaa 5:23
Uusimmat tiedot Hangon traagisesta turmasta: Näin Otkes kommentoi, tutkintamateriaalina on paljon videokuvaa

Onnettomuustutkintakeskus selvittää Hangon veneturmaan liittyen myös tapahtumaturvallisuutta.

Lauantaina Hangossa järjestetyn Poker Run -veneilytapahtuman yhteydessä sattui onnettomuus, jossa tapahtumaan osallistunut kisavene törmäsi yleisössä olleeseen huviveneeseen. Törmäyksen johdosta huviveneen kyydissä ollut alakouluikäinen lapsi kuoli ja toinen veneen kyydissä ollut henkilö loukkaantui.

Otkes on selvittänyt tapahtumien kulkua, ja johtaja Veli-Pekka Nurmen mukaan selvyyttä tapahtumiin onkin jo saatu.

– Tapahtumien peruskulku on tässä aika hyvin hanskassa. Olemme saaneet poikkeuksellisen yleisöltä yhteydenottoja ja videomateriaalia, hän sanoo.

Kolme venettä

Nurmi vahvistaa aiemmin julkisuudessa esitetyt tiedot tapahtumien kulusta. Tilanteeseen liittyy törmänneen ja törmäyksen kohteeksi joutuneen lisäksi kolmas vene.

– Kolme venettä siihen liittyy. Yksi vene on ennen törmännyttä kisavenettä tullut ajoväylälle, ja siitä on aiheutunut peräaaltoa. On ilmeistä, että kisaveneen kulkuun on vaikuttanut peräaalto. Nyt sitä tarkistelemme, mikä merkitys sillä on ollut.

 – Kun kulkusuunta on kisaveneellä muuttunut, se on osunut yleisöveneeseen.

Nurmen mukaan Otkes selvittää sattuneen onnettomuuden lisäksi myös Poker Run -veneilytapahtuman tapahtumaturvallisuutta.

– Tarkistelemme tapahtumaturvallisuuden vinkkelistä, miten tämän kyseisen tapahtuman riskienhallinta on hoidettu.

– Tämä on yleisötilaisuuden turvallisuuden hallintaa. Tässä vain sattuu olemaan vesi elementtinä, mutta se ei paljoa muuta.

Asiasta on aloitettu Otkesin tutkinnan lisäksi myös poliisitutkinta. Poliisi tutkii tapaukseen liittyen useita rikoksia.

Katso Otkesin johtajan koko haastattelu artikkelin yltä.

Lue myös:

    Uusimmat