Vahva mies pieksi Elina Gustafssonin verille – ex-nyrkkeilijä kertoo MTV:lle kylmäävästä reaktiosta: "Siinä oli jotain tosi outoa"

9:22
Elina Gustafsson kertoo sparrauksesta, jossa vahva mies hakkasi hänet pahasti. Gustafsson puhuu myös uransa aikaisista valmennussuhteistaa.

Entisen nyrkkeilijän Elina Gustafssonin ja häntä valmentaneen Maarit Teurosen välit tulehtuivat Gustafssonin uran aikana pahasti. Gustafsson avasi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa noiden vuosien puistattavaa episodia, jossa valmentaja seurasi vierestä hänen ottelemistaan raavasta miestä vastaan.

Tapaus nousi ensiksi otsikoihin, kun Gustafsson kertoi siitä tuoreessa elämäkertakirjassaan Rohkeudella Elina Gustafsson (Otava). Uransa viime vuonna päättänyt nyrkkeilijä ei viittaa kirjassaan Teuroseen nimellä, mutta ajankohdasta ja tapahtumista käy selväksi, että kyse on Gustafssonia vuodesta 2017 vuoden 2019 alkuun valmentaneesta Teurosesta.

Gustafsson sparrasi miestä vastaan kehässä maaliskuussa 2018, ennen kuin voitti myöhemmin samana vuonna Euroopan mestaruuden.

– En ole ikinä saanut turpaani niin kuin äsken. Valmentaja oli vieressä ja otin sellaista aikuista vahvaa miestä vastaan. Se paukutti mua ihan vitusti. Heti kun aloitettiin, ensimmäinen isku tuli poskeen niin kovaa, ettei mua ole ikinä ennen lyöty. Taistelin kolme minuuttia. Kyyneleet vain valuivat, Gustafsson kertoi kirjassaan.

Gustafssonin naama oli ollut veressä. Hän kuvaili "hampaiden menneen poskista läpi" ja kertoi itkeneensä paniikissa kuin pieni lapsi tajutessaan, että hänet oli "pahoinpidelty nyrkkeilykehässä". Sparri oli Gustafssonin mukaan "kuin teurastus".

Kysymys kuuluu, miksei kukaan puuttunut tapahtuneeseen, vaikka valmentajakin seurasi sitä vierestä.

– Tämä on kysymys, johon sain vastauksen, koska esitin tämän, miksei sitä pysäytetty. Se oli se, että minä en sanonut mitään, Gustafsson sanoi perjantaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Gustafsson kertoi menneensä tapahtuman myötä traumatiloihin.

– Minä poistuin kehästä. Sanottiin, että älä viitsi, tule takaisin.

Kun mies löi Gustafssonia, valmentaja ei sanonut Gustafssonin mukaan mitään.

– Olisin odottanut, että hän olisi puolustanut minua, että "hei, et sinä voi lyödä noin lujaa".

Gustafsson ei lähtenyt perääntymään omin päin, koska hän halusi sanojensa mukaan miellyttää ja olla hyvä valmentajaa kohtaan.

– Koin, että okei, menen sitten vielä teurastettavaksi. Siitä jäi pitkäaikaiset jäljet kyllä.

"Hehhee, kato Elluu"

Gustafsson alleviivaa, että hänen ja miehen välillä vallitsi selvä fysiikkaero.

– Hän oli muutenkin kovalyöntinen kaveri. Hänet tunnettiin siitä. Hänelle vielä sanottiin, että ei saa lyödä niin lujaa.

Miehen reaktio oli kuitenkin Gustaffsonin kertoman perusteella kylmäävä.

– Hän oli vain sillä lailla, että "hehhee, kato Elluu".

– Siinä oli jotain tosi outoa. Olin, että tässä ei ole kyse nyrkkeilystä, vaan jostain muusta. Halusiko hän itsetunnolleen jotain, että hän hakkaa minut? Mietin, mistä se kumpusi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja