Urheilu-uransa viime vuonna lopettanut huippunyrkkeilijä Elina Gustafsson joutui liemeen tonnikalaleivän vuoksi syksyllä 2017. Tuoreen elämäkertakirjan paljastamaa tapausta peiteltiin viimeiseen asti mahdollisen dopingskandaalin pelossa.
Alkusyksystä 2017 Elina Gustafsson oli matkustamassa kotiin Puolan Gliwicestä järjestetystä nyrkkeilyturnauksesta, josta hän oli iskenyt tuliaisiksi pronssia. Paluumatka sai ikävän käänteen, kun Gustafsson erehtyi tilaamaan tonnikalaleivän lentokentän Hilton-hotellissa.
LUE MYÖS: Elina Gustafsson paljastaa karmeat välinsä Maarit Teurosen kanssa – kutsuu tätä läpi elämäkertansa halventavalla nimellä: "Tyyli on tosi alistava, karu ja kova"
Tapauksesta kerrotaan ex-nyrkkeilijän tuoreessa elämäkertakirjassa Rohkeudella Elina Gustafsson (Otava, kirjoittanut Ulla-Maija Paavilainen.)
Gustafsson tunsi pian leivän syömisen jälkeen, kuinka hänen kielensä alkoi turvota. Peilistä hän huomasi kielen olevan täynnä patteja, mutta ei maininnut asiasta kenellekään. Kohta muutkin kuitenkin huomasivat, että jotain oli vialla. Hänen naamansa oli muuttunut punaiseksi.
Gustafsson oli saanut allergisen reaktion syömästään tonnikalasta, ja tilanteessa konsultoidun lentokentän lääkärin mielestä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin antaa Gustafssonille nopeasti piikki, joka sisältää steroidia.

