Vahva huhu: Applella julkistustilaisuus 25. maaliskuuta – keskittyy uusiin palveluihin

Apple suunnittelee järjestävänsä julkistustilaisuuden Apple Park -pääkonttorinsa yhteydessä sijaitsevassa Steve Jobs Theaterissa 25. maaliskuuta, raportoi luotettavana tunnettu John Paczkowski BuzzFeed-sivustolla.

Raportoitujen tietojen mukaan tilaisuus tulee keskittymään Applen uusiin palveluihin. Paczkowski mainitsee Applen uuden uutissisältötilauspalvelun, jossa ajatuksena on yhdistää useita eri medioita yhden tilauksen alle, esiteltävän tilaisuudessa.

Samaan tilaisuuteen sopisi myös Applelta odotetun videosuoratoistopalvelun lanseeraus, mutta sen osalta lähteet eivät ainakaan vielä toistaiseksi hiiskuneet enempää Paczkowskille. Joka tapauksessa myös tämän Applen uuden palvelun julkaisua on odotettu täksi kevääksi.

Applelta on huhuttu viime aikoina pian julkistettavaksi myös useita enemmän ja vähemmän tärkeitä laitepäivityksiä, kuten uudistettu iPad mini ja noin 10 tuuman iPad, uudistetut AirPods-kuulokkeet sekä tietoa AirPower-latausalustan myyntiintulosta. Paczkowski pitää näiden julkistamista tilaisuudessa epätodennäköisenä. Uusia AirPods-kuulokkeita lukuun ottamatta uutuudet ovat kuitenkin sellaisia, että Apple saattaa julkistaa ne vain lehdistötiedotteella milloin tahansa ilman minkäänlaista tilaisuutta.

Lisäksi Paczkowski varoittelee, että Applen tilaisuuden päivämäärä voi vielä muuttuakin. Apple käy vielä neuvotteluja medioiden kanssa niiden osallistumisesta uuteen uutistilauspalveluun. Raporttien mukaan Apple haluaisi 10 dollarin kuukausitilaushinnasta jopa 50 prosenttia itselleen, mikä luonnollisesti on ärsyttänyt julkaisijoita.

Joka tapauksessa Apple News -sovelluksen osaksi tulevan uutistilauspalvelun odotetaan aluksi koskevan vain Yhdysvaltoja, joten suomalaisnäkökulmasta julkistus ei ole kovin mielenkiintoinen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja