Vaatesuunnittelija Lalli Savolainen kävi läpi eron – nyt hän haluaa apua elämäntapamuutokseen: "En yksin saa tätä mahaa pois"

0:39
Vaatesuunnittelija Lalli Savolainen kertoo ruokailutottumuksistaan: "En ole ikinä tehnyt itse aamupalaa"

Lalli Savolainen pyrkii tiputtamaan Olet mitä syöt -ohjelman myötä kymmenen kiloa painostaan pois.

Vaatesuunnittelija Lalli Savolainen, 53, hyppäsi elämänsä haasteeseen lähtiessään mukaan Olet mitä syöt -ohjelmaan, jossa miehen elintavat joutuvat tiukkaan syyniin lääkäri Pippa Laukan johdolla.

Savolainen kertoo syynsä lähteä mukaan ohjelmaan olleen yksinkertainen. 

– En yksin saa tätä mahaa pois. Ja kuitenkin olen jo tämän ikäinen, niin vähän lösähtää, vaikka en haluaisi lösähtää. Vaikka tiedän, miten pitäisi syödä, haluaisin siihen silti apua, Savolainen kertoo. 

– Ja sitten ei voi mokata kaiken Suomen, koko kansan nähden, vaatesuunnittelija nauraa. 

Savolaisen mukaan hänen elintapansa ovat muuttuneet melko paljon vuoden 2020 aikana, kun hän on kääntänyt uuden sivun elämässään, monella tapaa. 

– Erosin ja muutin Helsinkiin, firma muuttui ja kaikkea. Niin sekin on laihduttanut vähän. Niin kohtahan olen hirveän laiha, kun stressi laihduttaa. 

Savolainen kuvailee kuntonsa olevan tällä hetkellä kohtalainen. Hän jaksaa tehdä työnsä hyvin, mutta verensokerit tuntuvat toisinaan heittelevän. Sydän hakkaa ja kylmä hiki nousee toisinaan niskaan sekä selkään, ja toisinaan pyörryttääkin. 

Vaatesuunnittelija on pyrkinyt muuttamaan elintapojaan sen myötä, kun hän erosi ja päätyi asumaan yksin. Hän tekee itselleen ruokaa sekä käy kävelylenkeillä, mitä hänellä ei ole ollut tapana aiemmin tehdä. Paheitakin kuitenkin löytyy. 

– En osaa lopettaa ruokailua. Mä vaan syön, musta kaikki ruoka on niin ihanaa. En puhu makeasta, vaan kaikesta. Kun se ruoka on tehty hyvin, ei mitään eineksiä ja pikaruokia, vaan kun se on tehty hyvin, niin ei riitä yksi pihvi vaan niitä pitää saada kaksi.

Savolaisen kirkkaana tavoitteena on pudottaa kymmenen kiloa painoa pois elämänmuutoksen myötä.

– Kyllä mä haluaisin. Tämä on viimeinen oljenkorsi ennen kuuttakymppiä.

Olet mitä syöt MTV3-kanavalla torstaisin kello 20. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja