Vaatekaappi kuntoon! Nämä huonot tavat pilaavat järjestyksen

Lue, mitkä yleiset virheet saavat vaatekaappisi rähjääntymään ja tyylisi kyseenalaiseksi.

Väsyneenä rankan päivän jälkeen on helppo sortua heittämään vaatteet, minne sattuu – kaappiin viikkaamattomana tai lattialle sinne tänne. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos vaatekaapissa vallitsee järjestys, on sinne huomattavasti helpompi laittaa vaatteet siististi takaisinkin.

Lue, mitkä tavalliset virheet ovat sellaisia, jotka eivät ainakaan edesauta vaatekaapin järjestystä.

Tyydyt yhteen hyllyyn

Muuta yksi hylly kahdeksi käyttämällä säilytyslaatikoita apunasi. Laita laatikoihin käsilaukut, kengät ja muut sellaiset asusteet, joita et jatkuvasti tarvitse. Pinoa sitten vaatteita niiden päälle – siististi.

Säilytät lukioaikaisia vaatteita

Näytit aikoinaan taatusti hyvältä skottiruutuisessa minihameessasi ja sääresi keräisivät edelleen katseita, jos pukisit vanhan hameen yllesi, mutta et aio tehdä sitä, ethän? Hankkiudu eroon kaikista vanhoista vaatteistasi, joita et oikeasti aio enää käyttää.

Vaatepinojen sekoittaminen

Ei oikeasti ole kovin järkevää pitää farkkuja samassa pinossa neuleiden kanssa. Se ei ainakaan helpota kaaoksen selättämistä. Vaatteet on helpompi löytää, jos paidat ovat omissa pinoissaan ja housut omissaan. Jos on vaikea pitää pinot erillään, hanki hyllyille tilanjakajat.

Säilytät vaatteita, jotka eivät istu sinulle

On toki houkuttelevaa ostaa tavoitefarkut tai -mekko, johon aiot mahtua muutaman kilon tippumisen jälkeen. Se ei kuitenkaan ole kovin järkevä tapa. Tuhlaat sillä kaappitilaasi. Sitä paitsi sinun tulisi muutenkin käyttää vaatteita, jotka ovat mukavia päälläsi ja jotka saavat sinut tuntemaan olosi kauniiksi.

Rajoitat vaatteiden säilytystilaa vain vaatekaappiin

Jos sinulla on vähän tilaa, käytä pinottuja matkalaukkuja ylimääräisenä säilytystilana. Jos matkalaukku on tyylikäs, se toiminee samalla myös esimerkiksi yöpöytänä. Pidä matkalaukuissa asusteita, sesonkiin sopimattomia vaatteita ja muita tavaroita, joita et päivittäin tarvitse.

Annat korujen mennä solmuun

Korujen säilytys vaatii täydellistä erottelua. Kaulakorut sotkeentuvat helposti toisiinsa ja aamukiireessä solmuja on mahdoton availla. Käytä hyväksesi jokainen tyhjä seinä kaapissasi. Pienet koukut käsilaukuille, hatuille ja takeille ovat kätevä tapa täyttää tyhjää tilaa niin kaapin seinustoilla kuin ovien sisäpuolella ja niihin voit ripustaa myös kaulakorut.

Luulet, että tuubitopit ovat hyvä idea

Tuubitoppeihin liittyy erilaisia riskejä eikä mies, joka olkaimettomat rintaliivit keksi, ole koskaan joutunut niitä käyttämään. Säästyt monelta murheelta, jos raivaat vaatekaappiisi tilaa tuubitopit sieltä karsimalla. Sinun ei taatusti tule niitä ikävä. 

Luulet näkeväsi pimeässä

Jos et näe jotain vaatekappaletta, et luultavasti pue sitä päällesi. Monet vaatekaapit kylpevät huonossa valaistuksessa, joten lisää valon määrää. Ehkä kaapin takaseinällä olevat valot antavat sinulle enemmän valinnanvaraa vaatteissasi tai kenties saat jalkalampun suunnattua vaatekaappia osoittamaan? Mieti juuri sinulle sopiva valaistusratkaisu.

Vanhoille vaatteille uusi elämä? Katso video:

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lue myös:

    Uusimmat