Vaasan Sportin kotiavaus siirtyy kauas – päävalmentaja Risto Dufvalta yllättävä huomio: "Totuuden nimissä..."

0:55
Tulosruutu: Vaasan Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén ja päävalmentaja Risto Dufva kommentoivat kotiotteluiden siirtymisen vaikutuksia.

Jääkiekon SM-liigassa pelaavan Vaasan Sportin kotiavaus siirtyy viikoilla eteenpäin kaupungin pahentuneesta koronavirustilanteesta johtuen. Päävalmentaja Risto Dufva pohtii tilannetta yllättävältä kantilta.

Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta päätti koronatilanteen myötä kieltää kaupungissa kaikki yli 50 hengen kokoukset tämän kuun 25. päivään saakka. Harjoittelua ja vierasotteluiden pelaamista jatkavalta Sportilta siirtyy tämän myötä myöhemmäksi neljä kotiottelua, jotka olisivat olleet aikavälillä 10.–24.10.

Sport olisi alkuperäisen suunnitelman mukaan pelannut kauden ensimmäisen kotiottelunsa tulevana lauantaina Porin Ässiä vastaan – remontoidussa ja uudistetussa kotihallissaan, jota Dufva kutsuu "uudeksi ja upeaksi areenaksemme". Kun Dufvalta kysyy, kuinka paljon häntä harmittaa, että kotiavaus siirtyy, hän aloittaa vastauksensa yllättävästi.

– Totuuden nimissä minun mielestäni nämä jäähalliremontit tehdään yleensä niin tiukalla aikataululla, että mennään vähän puolivalmiisiin tiloihin. Nyt on aikaa laittaa hallia vähän enemmän valmiiksi kuin mitä se oli, Dufva sanoo MTV Urheilulle. 

Dufva puhuu joukkueensa tilanteesta uudessa jäähallissa rehelliseen sävyyn.

– Ei me oltu tänään päästy eikä päästä huomennakaan vielä meidän koppitiloihimme. Se olisi ollut melkein yhtä paljon vieraskaukalo meille kuin vastustajallekin tällä alkuperäisellä rytmillä, Dufva toteaa, kunnes jatkaa:

– Kyllähän tämä tietenkin harmittaa niin kuin moni muukin asia tässä koronapyörteessä. Tällaista tämä nyt toisaalta tällä hetkellä on niin jääkiekossa kuin monella muullakin elämänalueella. Tämän kanssa eletään ja varmasti jotenkin toimeen tullaan.

Dufva pohtii tilanteen aiheuttavan seuroille haasteita ennen kaikkea tulonhankintaan. Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén sanoi MTV Urheilulle, että neljän kotipelin siirtymisellä on Sportin lähiaikojen liikevaihtoon "satojentuhansien eurojen vaikutukset".

– Tulonhankkimishaasteet ovat kovia ja siinä kyllä vaaditaan uutta innovatiivista ajattelua ja pitkää pinnaa, miten tämän läpi tänä talvena päästään, kokenut kiekkoammattilainen Dufva pohtii.

"Vaikuttaa ihmismieleen vääjäämättä"

4:11
Sport on pelannut toistaiseksi tällä liigakaudella yhden ottelun, jonka se hävisi Pelicansille Lahdessa.

Kotiotteluiden siirtymisellä on luonnollisesti myös pelillisiä vaikutuksia. Dufva toteaa ottelusiirtojen vaikuttavan poikkeuksellisuudessaan ihmismieleen "vääjäämättä".

– Valmentajana tässä haluaisi kaiken muun seuraväen tavoin, että suoritustila olisi kilpaurheilussa mahdollisimman stabiili, että voisi keskittyä itse suorittamiseen.

Pelirytmi muuttuu. Kauden alussa Sportilla on otteluita harvemmin, kun taas myöhemmin tahti otteluiden uusien ajankohtien myötä tihentynee.

– Nyt ei pääse oikein imuun. On selvää, että rytmi on myös sarjassa tärkeä asia. Pelistä toiseen menemiseen ei saa liian pitkiä taukoja tulla.

– Bisneksenkään kannalta ei ole paras mahdollinen tilanne, että kotipelejä olisi myöhemmin liian paljon kiinteässä rytmissä.

Oma haasteensa on pelien tahkoaminen pitkään pelkästään vieraissa.

– Kaikessa palloilussa on tunnettu tosiasia, että kotona on pikkaisen helpompi pisteitä kerätä kuin vieraissa. Ehdin olla jo vähän mielissään, että halliremontista johtuva pitkä vieraspelien putki lyheni. Nyt se kuitenkin taas piteni siihen, mihin se piteni. Kolme ekaa viikkoa pelataan pelkästään vieraspelejä.

Dufva ei ole haasteiden keskellä valmis lyömään pensseleitä santaan. Päinvastoin.

– Tästäkin kyllä selvitään. Ei mitään muuta kuin jatketaan päivittäistä työntekoa. On tärkeintä, että voimme harjoitella joukkueen kanssa.

Vasta yhden ottelun toistaiseksi tällä liigakaudella pelanneen Sportin seuraava taisto on perjantaina Porissa Ässien vieraana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja