Vaasan keskussairaalassa koronakriisi: Työntekijän ja potilaan tartunnat altistivat useita potilaita, yli 50 työntekijää kahden viikon karanteeniin

Sairastanut voi tartuttaa jopa viiden viikon ajan – immuniteetti koronavirukseen ei varmistu yhdellä vasta-ainetestillä 10:35
Aiemmin Viiden jälkeen -ohjelmassa: Koronaan sairastanut voi tartuttaa jopa viiden viikon ajan tietämättään – katso keskustelu videolta

Vaasan keskussairaala joutuu ottamaan tilapäisjärjestelyt käyttöön useiden henkilöiden altistuttua koronavirukselle pääsiäisen aikana. Sairaala kertoi asiasta tiedotteessaan.

Vaasan keskussairaalassa on vahvistettu koronavirustartunta henkilöllä, joka oli hoidettavana vuodeosastolla muiden vaivojen vuoksi.

Lisäksi toinen tartunta havaittiin työntekijällä, jolla ei ole yhteyttä potilaan tartuntaan. Sairaalan mukaan positiivinen testitulos saatiin vasta työpäivän jälkeen, joten hän on ehtinyt altistaa potilaita ja muita työntekijöitä vuoronsa aikana. 

– Tartuntatapauksissa on altistunut sekä potilaita että työntekijöitä, sairaalan tiedotteessa todetaan. 

Sairaalan mukaan altistuneita potilaita on kuusi ja heihin kaikkiin on oltu yhteydessä. Lisäksi 55 työntekijää on asetettu karanteeniin. 

Tilapäistoimenpiteillä paikataan hoitajapulaa

Työntekijöiden 14 vuorokautta kestävistä karanteeneista on jäljellä 10 päivää, joten sairaalan toimintaa joudutaan paikkaamaan sillä aikaa.

Tiedotteen mukaan sairaalassa on tehty sisäisiä henkilökunnan siirtoja, kutsuttu lisähenkilökuntaa eläköityneistä työntekijöistä, peruttu lomia ja vähennetty osastopaikkoja. Aiemmin sairaala on siirtänyt kiireettömiä ajanvarauksia myöhemmäksi.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on useita tartuntaketjuja, joita ei ole pystytty tunnistamaan, joten annettujen rajoitusten ja suojautumisohjeiden noudattaminen on erittäin tärkeää, sairaalasta muistutetaan.

Lue myös:

    Uusimmat