Kymmeniä lapsia altistunut koronalle päiväkodissa Espoossa – myös kotihoidon työntekijällä todettu tartunta

4:26
Katso myös video: MTV Uutiset Live käsitteli päiväkotien koronavarotoimia heinäkuussa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on todettu uusia koronavirustartuntoja. Yksi tartunnan saaneista on ollut Espoossa sijaitsevan päiväkodin tiloissa, kertoo Espoon kaupunki tiedotteessa.

Toinen sairastunut henkilö on työskennellyt Espoolle kotihoitopalveluja tarjoavassa hoivayrityksessä. Tapaukset eivät tiedotteen mukaan liity toisiinsa.

Sairastunut henkilö on asetettu eristykseen ja koronavirukselle päiväkodissa altistuneet noin 50 henkilöä on asetettu kotikaranteeniin. Karanteeniin asetettujen joukossa on lapsia ja henkilökuntaa.

Espoon kaupunki kertoo olleensa altistuneiden lasten vanhempiin yhteydessä henkilökohtaisesti. Muille päiväkodin toimintaan osallistuneiden, altistumattomien lasten vanhemmille tiedotetaan asiasta päiväkodin kautta. Päiväkodin nimeä ei julkaista asianosaisten yksityisyyden suojan vuoksi.

Kotihoitopalveluja tarjoavan hoivayrityksen sairastunut henkilö on asetettu eristykseen ja koronavirukselle altistuneet yrityksen työntekijät on asetettu kotikaranteeniin.

Asiakkaiden palveluja järjestellään uudelleen. Tartuntatautiyksikön selvityksen mukaan asiakkaat eivät ole altistuneet koronavirukselle, mutta heidän tilannettaan seurataan varmuuden vuoksi erityisen tarkasti, tiedotteessa kerrotaan. 


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja