Vaasan ammattiopistossa vallitsee järkyttynyt tunnelma – rehtori puukotuksesta: "Yritämme kertoa asiat, kuten ne ovat"

Vaasan ammattiopiston tiloissa tapahtui puukotus 0:30

Vaasan ammattiopiston Vamian tiloissa tapahtui tänään puukotus, kun miesopiskelija puukotti naisopiskelijaa. Puukotus sattui ammattiopiston Sampo-kampuksella.

Paikalla oleva apulaisrehtori Pia Finne kertoo, että tapahtuneesta järjestettiin koulun opiskelijoille ja henkilökunnalle tiedotustilaisuus.

– Kyllä tietysti järkyttynyt, Finne kuvailee ammattipiston tunnelmia.

Finne ei ollut paikalla tapahtumahetkellä, mutta saapui kampuksen alueelle kuultuaan asiasta. Finne kertoo, koululla on koottu kriisiryhmä. Lisäksi paikalla on kuraattori, terveydenhoitaja pappi, jotka ovat opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä.

Vamia on Vaasan kaupungin ylläpitämä monialainen ammatillisen koulutuksen organisaatio. Siihen lukeutuvat Vaasan ammattiopisto, Vaasan aikuiskoulutuskeskus sekä Vaasan rannikkoseudun oppisopimustoimisto.

Poliisin hallussa

Vamian ammattiopiston rehtori Åsa Stenbacka kertoo, että puukotuksen uhri on viety sairaalaan. Puukottaja on poliisin hallussa.

– Kyseessä on ulkomaalaistaustainen mies ja ulkomaalaistaustainen nainen, hän Stenbacka kertoo ymmärtäneensä.

Koulupäivä päättyyi tänään tiedotustilaisuuteen.

– Ei ole mitään syytä huoleen. Yritämme kertoa asiat, kuten ne ovat ja miten ne ovat tapahtuneet. Tekijä on saatu kiinni ja nyt on rauha maassa, hän toteaa.

Stenbacka kertoo STT:lle, että sekä epäilty että uhri ovat aikuisopiskelijoita ja puukotus tapahtui käytävällä. 

Lue myös:

    Uusimmat