Vaasalaisnaisen vene on ollut samassa satamassa 60-luvulta saakka – ei ole koskaan nähnyt vastaavaa myrskyä: "En ole nukkunut ollenkaan"

Vaasalaisen Anchan vene meinasi upota ja nyt mökki on saaristossa sähköttä –"Jos pakastin on liian kauan ilman sähköä, niin alkaa tapahtumaan" 4:25
MTV Uutiset Live: Vaasalaisen Anchan vene meinasi upota ja nyt mökki on saaristossa sähköttä – "Jos pakastin on liian kauan ilman sähköä, niin alkaa tapahtumaan"

Suomeen iski eilen Aila-myrsky. Etenkin länsirannikolla monet kotitaloudet ovat ilman sähköä.

Vaasalaisella Ancha Kjerulfilla on kaksi venettä Västervikin satamassa, jonne myrsky iski myös kovaa. Perheellä on ollut venepaikka satamassa 1960-luvulta asti, eikä koskaan ole sattunut vastaavaa. 

– Eilen oli asiat vielä ihan ok, meillä on kaksi venettä täällä. Mutta nyt kun poika tuli tänne aikaisemmin, hän soitti ja sanoi, että koko vaijeri, mihin ne on kiinnitetty, oli kokonaan irronnut ja mennyt pohjaan, Kjerulf kertoo MTV Uutisille

– Kaikki veneet olivat ihan ristiin rastiin. 

Kjerulf kertoo, että he ovat saaneet veneet viimein niin hyviin asemiin, että ne eivät ainakaan enää hankaa toisiinsa. Suurempia vaurioita veneisiin ei onneksi ollut tullut. 

– Ellei nyt olisi korjattu tätä, niin varmasti olisi. Se vaijeri olisi potkurissakin kiinni, siinä olisi voinut tapahtua mitä vaan. 

– Ei ole ikinä ollut vastaavaa myrskyä, Kjerulf päivittelee. 

Mökki saaristossa huolettaa

Naisella on mökki lähettyvillä, mutta sinne pääsee vian veneellä. Huoli mökin kunnosta on kova. 

– Meillä on aika suojaisa paikka, mutta eihän sitä tiedä. Tämä myrsky on ollut niin tavattoman kova. Sähköt menivät jo eilen illalla. Kjerulf epäilee, että sähköjen saaminen takaisin saaristoon voi kestää monta päivää. 

– Totta kai mantereella pitää saada asiat kuntoon ensin. 

Nainen toivoo, että hän pääsisi katsomaan mökin tilaa lauantaina. Päällä ollut pakastin huolestuttaa. 

Keskiviikko-torstai välinen yö oli ollut hurja Vaasan keskustassa. 

–En ole nukkunut ollenkaan. Oli niin kova myrsky ja niin kova sade. 

Myös omien veneiden tila ja muiden ihmisten asiat huolettivat yön pimeinä tunteina. Kjerulf on kuitenkin kiitollinen muista sataman veneen omistajista, jotka ovat aina olleet avuliaita, jos jonkun vene on vaarassa. 

– Kiitos kaikille, jotka ovat olleet apuna. 

Lue myös:

    Uusimmat