Vaaratilanne Tampereen liikenteessä tallentui videolle: "Siellä meinasi tulla ruumiita heti aamupäivästä"

0:34
Vaaratilanne Tampereen liikenteessä tallentui kojelautakameraan.

Tamperelaisen Markus Helsingiuksen auton kojelautakamera tallensi perjantaiaamuna vaaratilanteen, jossa pyöräilijä oli vähällä jäädä pakettiauton alle.

Kalevan puistotiellä kuvatussa videossa näkyy, kuinka pyöräilijä ylittää suojatietä risteyksessä, kun samaa aikaa pakettiauto lähestyy suojatietä eikä näytä hidastavan. Ajoneuvo ohittaa täpärästi pyöräilijän, joka ehtii suojatien toiselle puolelle.

– Siellä meinasi tulla ruumiita tänään heti aamupäivästä, Helsingius kirjoitti Facebook-päivityksessään jakaessaan videon varoittavana esimerkkinä.

Voit katsoa videon artikkelin alusta.

Helsingiuksen mukaan kyseisen risteyksen liikennevalot eivät olleet toiminnassa tapahtumahetkellä, koska paikalla tehtiin huoltotöitä.

Ei ole tietoa, kuinka lujaa pakettiauto ajoi tilanteessa. Kalevan puistotiellä nopeusrajoitus on 40 km/h.

Helsingiuksen mukaan tienpinta oli jäinen, joten tilannenopeus näytti siihen nähden aika suurelta. Hänen mukaansa myös pyöräilijä tuli suojatielle aika huolettomasti. Suojatien edessä oli suurehko ajoneuvo, joka haittasi niin autoilijoiden kuin suojatien kulkijoiden näkyvyyttä.

Hurjalta näyttäneestä tilanteesta selvittiin kuitenkin ilman vahinkoja.

– Se on muutenkin paha risteys, on aika hurjaa menoa välillä. Autot ovat kyllä osuneet toisiinsa useasti, mutta ihmisille ei tietääkseni ole onneksi käynyt mitään, Helsingius kertoo MTV:lle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja