Vaarallinen somevillitys pöyristyttää: Teinit vetävät nyt kondomeja nenäänsä

3:31

Teinit nuuskaavat nyt kondomeja nenäänsä vaarallisen somevillityksen innoittamina.

Yllä olevalla videolla näet toisenlaisen kondomihaasteen, joka levisi sosiaalisessa mediassa muutama vuosi sitten.

Sosiaalisessa mediassa leviää vaarallinen kondomihaaste, jonka tarkoituksena on imaista kuminen ehkäisyväline nenän kautta kurkkuun ja yrittää saada kondomi tämän jälkeen ulos suun kautta. 

Haaste leviää netissä #condomchallenge-tunnisteen alla. Vaarallisesta trendistä ovat uutisoineet esimerkiksi The Sun, Insider ja Daily Mail.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Haasteessa on lukuisia riskejä

Haaste on huolestuttanut sekä teinien vanhemmat että lääkärit. Kondomi voi nimittäin jumiutua imppaajansa hengitysteihin. Tämä voi aiheuttaa henkilön tukehtumisen.

Monien kondomien pinnasta saattaa löytyä liukasteaineena toimivaa spermisidiä, joka voi puolestaan ärsyttää nenän sisäpintoja ja aiheuttaa allergisia reaktioita.

Toki kondomi voi myös jatkaa matkaansa elimistöön. Se saattaa päätyä nenän kautta esimerkiksi mahalaukkuun tai keuhkoihin, joissa kuminen ehkäisyväline voi aiheuttaa keuhkoputkentulehduksen tai keuhkokuumeen, kertoo Love What Matters -sivuston haastattelema lääkäri.

Kondomin vetäminen nenään on myös kivuliasta, mikä välittyy hyvin teinien kuvaamilta videoilta.

– Onko se todella tykkäyksien ja näkyvyyden arvoista? kysyy Johns Hopkinsin yliopiston professori Bruce Y. Lee The Sunin haastattelussa.

Myöskään kondomeja valmistavat yritykset eivät haasteelle lämpene.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

– Vaikka kuinka arvostaisimme lisäbisnestä, emme suosittele kondomien laittamista nenään, kirjoittaa kondomeja kauppaava Condom Depot Twitterissä.

Nuoret ovat impanneet kondomeja ennenkin

Kondomin vetäminen nenään ei ole täysin uusi juttu. Samankaltainen trendi on villinnyt nuoria netissä jo vuonna 2003 kertoo vt.co-sivusto.

Ällöttävä haaste teki paluun vuonna 2006 ja jälleen kuuden vuoden kuluttua, vuonna 2012. Vuotta myöhemmin kondomihaasteeseen ryhtyi YouTube-tähti Savannah Strong. Tämän jälkeen siitä tuli viraalihitti yhdysvaltalaisten teinien keskuudessa.

***

10:20

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja